Τα φιλικά δεν λένε πάντα την αλήθεια (VIDEO)

Η ΑΕΚ κινείται ήδη στους ρυθμούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Η προετοιμασία έκλεισε, τα φιλικά παιχνίδια (αλλά και οι ανταποκρίσεις του Κώστα Τσίλη από το Κίελτσε)

Η ΑΕΚ κινείται ήδη στους ρυθμούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Η προετοιμασία έκλεισε, τα φιλικά παιχνίδια (αλλά και οι ανταποκρίσεις του Κώστα Τσίλη από το Κίελτσε), μετέφεραν την πρώτη εικόνα για την ομάδα. Βέβαια, πολλές φορές τα φιλικά δεν είναι ασφαλές κριτήριο για όσα ακολουθούν. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το φιλικό που έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1996, ανάμεσα στην Ενωση και τη γερμανική Καϊζερσλάουτερν.

Ηταν το τρίτο φιλικό που έδινε η ΑΕΚ κατά την προετοιμασία της στην Ελβετία. Είχε ήδη διαλύσει 10-1 την ερασιτεχνική ελβετική Βόλεν, είχε ηττηθεί με 1-0 από την επίσης ελβετική Κρόιζ Λίγκεν και είχε ταξιδέψει στο γειτονικό Λίχτενστάϊν για να αντιμετωπίσει τη φημισμένη Καϊζερσλάουτερν, που είχε κατακτήσει το κύπελλο Γερμανίας την περασμένη περίοδο (αν και είχε υποβιβαστεί από την Μπουντεσλίγκα) και είχε στον πάγκο της τον Οτο Ρεχάγκελ.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η ΑΕΚ συνέτριψε τη γερμανική ομάδα με 5-1. Ο Κωστής είχε σκοράρει δύο φορές, ενώ από ένα τέρμα είχαν πετύχει οι Νικολαϊδης, Σαβέβσκι και Κοπιτσής. Μετά τον αγώνα Ρεχάγκελ, Κούκα και Μπρίγκελ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ, αλλά και ειδικά για Κωστή, Κετσπάγια, Μπορμπόκη, ενώ ο Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1990, Αντρέας Μπρέμε έλεγε πως ήθελε την ΑΕΚ αντίπαλο μόνο στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων!

Δείτε επίσης

Ρεσιτάλ της ΑΕΚ και σφραγίδα τίτλου (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Κάθε τίτλος της ΑΕΚ έχει τη δική του γλύκα. Κάθε πρωτάθλημα της ΑΕΚ περνά μέσα από κομβικές στιγμές. Και η πορεία προς την κούπα της σεζόν 1967-68 είχε ως σταθμό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μια μέρα σαν σήμερα του 1968