Τα χρόνια της πρώτης σκληρής παράγκας (VIDEO)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε σε καθεστώς απόλυτης «κόκκινης χούντας» επί ολόκληρη 20ετία. Κάθε χρόνο, με μικρές «πράσινες» παρενθέσεις (που είχαν πάντως την ίδια λογική της επιβολής παράγκας)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε σε καθεστώς απόλυτης «κόκκινης χούντας» επί ολόκληρη 20ετία. Κάθε χρόνο, με μικρές «πράσινες» παρενθέσεις (που είχαν πάντως την ίδια λογική της επιβολής παράγκας) συνέβαιναν απίστευτα πράγματα με μεγάλο θύμα την ΑΕΚ. Δεν ήταν μόνο τα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και οι «πιστολιές» που έπεφταν σε ματς με άλλες ομάδες. Όπως αυτό με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα σαν σήμερα του 2000.

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιάννη Παθιακάκη η ΑΕΚ είχε βρει τον δρόμο της. Είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, πάσχιζε για να μειώσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Μέσα στο Χαριλάου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, ανοίγοντας το σκορ με φοβερή προσπάθεια του Νικολαϊδη έπειτα από σούπερ μπαλιά του Δέλλα. Ωστόσο, ο διαιτητής Καλύβας, από τα μεγάλα όργανα της πρώτης σκληρής παράγκας, ανακάλυψε πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του πρώην προπονητή της ομάδας και ανάγκασε την ΑΕΚ σε οδυνηρή ισοπαλία.

 

 

Δείτε επίσης

Αγγιξε το όνειρο, έφυγε με το κεφάλι ψηλά (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Ισως να ταιριάζει αυτή η ομάδα στην ΑΕΚ. Η Ιντερ είναι από τις πρώτες ομάδες που υποκλίθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια τη δεκαετία του ΄70, που έβαλαν αθέμιτα μέσα για να νικήσουν στο ΟΑΚΑ τη δεκαετία του ’80 και που τα χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση μια μέρα σαν σήμερα του 2002