Σφραγίδα τίτλου από τον Τάκαρο στο ντέρμπι (VIDEO)

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1978-79 υπήρξε σχεδόν τυπική διαδικασία για την ΑΕΚ. Ειδικά από τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» σοβαρεύτηκαν και ο Λουκάς Μπάρλος παρέδωσε τα ηνία της ομάδας στον Ανδρέα Σταματιάδη αντικαθιστώντας τον Φέρεντς Πούσκας, δεν υπήρχε αντίπαλος. Η τυπική σφραγίδα για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, μπήκε μια μέρα σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια, όταν η Ενωση υπέταξε στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας τον ΠΑΟ με 1-0 χάρη σε γκολ του μεγάλου Τάκη Νικολούδη

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1978-79 υπήρξε σχεδόν τυπική διαδικασία για την ΑΕΚ. Ειδικά από τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» σοβαρεύτηκαν και ο Λουκάς Μπάρλος παρέδωσε τα ηνία της ομάδας στον Ανδρέα Σταματιάδη αντικαθιστώντας τον Φέρεντς Πούσκας, δεν υπήρχε αντίπαλος. Η τυπική σφραγίδα για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, μπήκε μια μέρα σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια, όταν η Ενωση υπέταξε στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας τον ΠΑΟ με 1-0 χάρη σε γκολ του μεγάλου Τάκη Νικολούδη.

Η ΑΕΚ είχε αλλάξει προπονητή και είχε πάρει ξανά την άνω βόλτα. Αλλωστε, το ταλέντο ξεχείλιζε από εκείνη την ομάδα: Μπάγεβιτς, Μαύρος, Παπαϊωάννου, Δομάζος, Νικολούδης και πάει λέγοντας. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ έμοιαζε κομβικό, προκειμένου να επισφραγίσει την ανωτερότητα της ομάδας και να δείξει πως η Ενωση είχε ξαναβρεί τον καλό εαυτό της.

Εκείνη η ομάδα είχε τη δυνατότητα να συνδυάζει ουσία με θέαμα. Υπήρχαν ματς που διέλυε τον αντίπαλο της και άλλα, στα οποία απλά έπαιρνε αυτό που ήθελε. Τον δεύτερο τρόπο επέλεξε για το ντέρμπι. Ο Τάκης Νικολούδης πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 39’. Τρία λεπτά έπειτα, θα διαπληκτιστεί με τον Λιβαθηνό και θα αποβληθούν αμφότεροι. Η δουλειά όμως, είχε γίνει. Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν σταμάτησε πουθενά.

 

Δείτε επίσης

Οκτώ και λίγα ήταν για τον…αρσενικό Γούναρη (VIDEO)

Σκεφτείτε λίγο το σκηνικό. Λίγους μήνες πριν από την 10η Δεκεμβρίου του 1989 και την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ξάνθη που σας παρουσιάζουμε, η Ενωση στεφόταν πρωταθλήτρια