Τελευταία Νέα

Παγκόσμια υπόκλιση στην εντιμότητα του Νικολαϊδη και της ΑΕΚ (VIDEO)

Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του Ντέμη Νικολαΐδη στην ΑΕΚ ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε μια μέρα σαν σήμερα το 2000

Ο Ντέμης Νικολαϊδης δεν υπήρξε ποτέ μια απλή προσωπικότητα για την ΑΕΚ. Ως ποδοσφαιριστής αποτέλεσε σημείο αναφοράς, ως πρόεδρος προκάλεσε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της νεότερης ιστορίας. Μένοντας στα ποδοσφαιρικά του χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες στιγμές ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε μια μέρα σαν σήμερα το 2000.

Τότε που η ΔΟΕ τίμησε τον επιθετικό της ΑΕΚ με το βραβείο Fair Play, για την κίνηση του να δείξει πως σκόραρε με το χέρι στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ιωνικό στις 10 Μαϊου 2000 και ενώ το σκορ ήταν ακόμα στο 0-0. Ήταν η παγκόσμια αναγνώριση μιας σπουδαίας κίνησης που είχε προκαλέσει αίσθηση σε όσους την είχαν βιώσει.

Βλέπετε, στο σαθρό σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τους «βουτηχτές» και τα «στημένα», φάνταζε παράταιρο πως ένας αθλητής παραδεχόταν μόνος του πως χρησιμοποίησε παράνομο τρόπο για να σκοράρει. Ο Νικολαϊδης είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και ο διαιτητής Δούρος δεν είχε αντιληφθεί την παράβαση.

Πριν οι ομάδες φτάσουν στη σέντρα, ο Νικολαϊδης πήγε στον διαιτητή και ζήτησε να ακυρώσει το γκολ αποδεχόμενος το λάθος του. Η κίνηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, από τη στιγμή που δεν έγινε σε χρονικό σημείο που η ΑΕΚ βρισκόταν μπροστά στο σκορ, αλλά όταν το ματς ήταν ακόμα στο 0-0.

 

Δείτε επίσης

Όταν ο Ολυμπιακός απέρριψε τον Μίμη Παπαϊωάννου και μετά… τον τιμώρησε!

Η ιστορία του Παπαϊωάννου