Όταν ο «Στύλι» έγραψε ιστορία (VIDEO)

Ορισμένοι παίκτες έχουν την ατυχία να συνδεθούν ιστορικά με μια αρνητική στιγμή. Πάρτε για παράδειγμα τον Παναγιώτη Στυλιανόπουλο. Η πλειοψηφία όσων αναφέρουν το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό

Ορισμένοι παίκτες έχουν την ατυχία να συνδεθούν ιστορικά με μια αρνητική στιγμή. Πάρτε για παράδειγμα τον Παναγιώτη Στυλιανόπουλο. Η πλειοψηφία όσων αναφέρουν το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό, θα σταθούν στη ντρίπλα του Χατζηπαναγή. Και όμως, ο «Στύλι» ήταν ένας ικανότατος μπακ. Εκανε σπουδαία καριέρα σε δύσκολα χρόνια της ΑΕΚ, είχε μοναδικά επιτεύγματα. Όπως αυτό που καταγράφηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1985, στη θριαμβευτική επικράτηση επί της Παναχαϊκής με 5-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκείνη τη μέρα, η ΑΕΚ ήταν ασυναγώνιστη. Οι Μαύρος, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι κεντούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλη η ομάδα είχε παρασυρθεί σε ένα φρενήρη ρυθμό. Ο Στυλιανόπουλος δεν έμεινε εκτός και πήρε το δικό του μερίδιο δόξας. Αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ, έκανε την προσπάθεια που ανάγκασε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια να σηκωθεί στο πόδι. Ξεκίνησε κούρσα από δεξιά και στην προσπάθεια να αποφύγει τον αντίπαλο του και να βγάλει τη σέντρα (από την οποία προήλθε το τέταρτο γκολ του Μαύρου), πέρασε και τον επόπτη!

Απίστευτη σκηνή, με τον «Στύλι» να πετά τη μπάλα μπροστά και να περνά έξω από τη γραμμή του άουτ, να ντριπλάρει και τον επόπτη και να βγάζει τη σέντρα (δείτε από το 2:37 του βίντεο). Ο κόσμος της ΑΕΚ αποθέωσε τον ξανθομάλλη άσο, έναν αμυντικό που έδινε τα πάντα. Εκείνη η μέρα, ήταν μαγική για την ΑΕΚ με χατ τρικ του Σάντμπεργκ και ένα γκολ από Μαύρο και Βλάχο, σε ένα υπέροχο φιλαδελφειώτικο απόγευμα.

 

Δείτε επίσης

Αγγιξε το όνειρο, έφυγε με το κεφάλι ψηλά (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Ισως να ταιριάζει αυτή η ομάδα στην ΑΕΚ. Η Ιντερ είναι από τις πρώτες ομάδες που υποκλίθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια τη δεκαετία του ΄70, που έβαλαν αθέμιτα μέσα για να νικήσουν στο ΟΑΚΑ τη δεκαετία του ’80 και που τα χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση μια μέρα σαν σήμερα του 2002