Όταν ο Μπίλαρος έβαζε στα δίχτυα τους Ολλανδούς (VIDEO)

Στη χαραυγή της δεκαετίας του ΄90, η ΑΕΚ είχε αρχίσει ήδη να επιστρέφει στον θρόνο της εντός συνόρων. Είχε σπάσει το ρόδι με το πρωτάθλημα του 1988, είχε πάρει ξανά τον τίτλο με την κούπα του 1991 και πλέον ήθελε την ευρωπαϊκή καταξίωση. Τα ματς με την Αϊντχόβεν για το κύπελλο πρωταθλητριών εκείνης της περιόδου, μπορεί να μην έφεραν την πρόκριση, αλλά χάρισαν στον κόσμο ένα απίστευτο γκολ από τον μεγάλο κανονιέρη, Βασίλη Δημητριάδη

Στη χαραυγή της δεκαετίας του ΄90, η ΑΕΚ είχε αρχίσει ήδη να επιστρέφει στον θρόνο της εντός συνόρων. Είχε σπάσει το ρόδι με το πρωτάθλημα του 1988, είχε πάρει ξανά τον τίτλο με την κούπα του 1992 και πλέον ήθελε την ευρωπαϊκή καταξίωση. Τα ματς με την Αϊντχόβεν για το κύπελλο πρωταθλητριών εκείνης της περιόδου, μπορεί να μην έφεραν την πρόκριση, αλλά χάρισαν στον κόσμο ένα απίστευτο γκολ από τον μεγάλο κανονιέρη, Βασίλη Δημητριάδη.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τους Ολλανδούς στη Νέα Φιλαδέλφεια μια μέρα σαν σήμερα του 1992. Μια ομάδα γεμάτη αστέρια, που λίγα χρόνια πριν είχαν κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είχαν ως αιχμή του δόρατος τον παγκόσμιας κλάσης, Ρομάριο. Ωστόσο, εκείνη η ΑΕΚ ήταν έτοιμη και για μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές. Κατάφερε να περιορίσει τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή.

Το ρολόι είχε φτάσει στο 53’ της αναμέτρησης, όταν η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Τόνι Σαβέβσκι ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε τη μπάλα με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα στην περιοχή της Αϊντχόβεν. Εκεί, ο Βασίλης Δημητριάδης οριζοντιώθηκε για να βγει μπροστά από τον αντίπαλο του και με ασύλληπτη κεφαλιά ψαράκι κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα. Ηταν το γκολ που έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ, προάγγελο για όσα θα ακολουθούσαν.

 

 

Δείτε επίσης

Δεδομένο: ο πιο καλός ο…βιαστής, είναι ο Χάρης Κοπιτσής (VIDEO)

Ορισμένοι παίκτες, έμειναν στη συνείδηση για τα επιτεύγματα τους κόντρα σε συγκεκριμένες ομάδες. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ντέρμπι με παραδοσιακούς αντιπάλους, ήταν σχεδόν επιβεβλημένο να αναδειχθούν ήρωες. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, έτσι έλαμψε το αστέρι του Χάρη Κοπιτσή