Ορθια με εννιά στη Λεωφόρο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Στις εποχές της απόλυτης «κόκκινης» κυριαρχίας με την παράγκα να λύνει και να δένει, υπήρξαν μικρές πράσινες παρενθέσεις. Όπως αυτή της περιόδου 2003-04, όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ. Μόνο που για να συμβεί αυτό πάτησε επί…πτωμάτων και ανάμεσα στις ομάδες που πλήρωσαν ακριβά την κυριαρχία του ήταν βέβαια και η ΑΕΚ

Στις εποχές της απόλυτης «κόκκινης» κυριαρχίας με την παράγκα να λύνει και να δένει, υπήρξαν μικρές πράσινες παρενθέσεις. Όπως αυτή της περιόδου 2003-04, όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ. Μόνο που για να συμβεί αυτό πάτησε επί…πτωμάτων και ανάμεσα στις ομάδες που πλήρωσαν ακριβά την κυριαρχία του ήταν βέβαια και η ΑΕΚ. Οι ημιτελικές αναμετρήσεις του κυπέλλου και ειδικά το πρώτο ματς που έγινε μια μέρα σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια στην Λεωφόρο, ήταν απόλυτα ενδεικτικές της κατάστασης.

Οσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ήταν πραγματικά απίστευτα. Ο Μπριάκος (πρώτος διαιτητής) και ο Κασναφέρης (τέταρτος στην αναμέτρηση) έκαναν… τα πάντα. Αλλά ακόμα και έτσι, ακόμα και αν χρειάστηκε να μείνει με εννιά παίκτες στο γήπεδο, κατάφερε να μείνει όρθια και να χάσει τη νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα. Η ΑΕΚ είχε σταθεί πολύ καλά. Είχε προηγηθεί με τον Κατσουράνη και μολονότι ισοφαρίστηκε γρήγορα με πέναλτι του Μπασινά και έμεινε με δέκα στο φινάλε του ημιχρόνου λόγω ανόητης αποβολής του Πέτκοφ, κατάφερε να παίξει έξυπνα.

Αποτέλεσμα ήταν οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο να κρατήσουν αμυντικά, αλλά και να σκοράρουν σε υποδειγματική αντεπίθεση που δημιούργησε ο Οκκάς και ολοκλήρωσε ο Λάκης. Ωστόσο, έπειτα άρχισαν τα μαγικά. Ο Κασναφέρης τραβούσε τον Κρέικ που είχε βγει για πρώτες βοήθειες, ώστε να μη μπει ξανά στο γήπεδο. Και έπειτα, ο Μπριάκος τον απέβαλε με δεύτερη κάρτα. Ακόμα και ο πάντα ήρεμος Νίκος Πανταζής, έφτασε να μπει στο γήπεδο και να ωρύεται για το διαιτητικό όργιο. Αφήνοντας την ΑΕΚ με εννιά πέτυχαν να δώσουν στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ολιζαντέμπε.

 kosmos1 katsouranis petkof-zagorakis lakis1

Δείτε επίσης

Το ποδοσφαιρικό «αντίο» του κορυφαίου Λάκη Νικολάου από την ΑΕΚ (VIDEO)

Αναμφίβολα, ο Λάκης Νικολάου συγκαταλέγεται στο κλαμπ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Είναι από τους ελάχιστους που υπηρέτησαν και προσέφεραν στην ΑΕΚ όχι μόνο ως αθλητές, αλλά και από άλλους ρόλους