Τελευταία Νέα

Ω, τι κόσμος ΑΕΚάρα (VIDEO)

Για τη δυναμική και το μεγαλείο του κόσμου της ΑΕΚ μπορεί κάποιος να λέει ατέλειωτες ιστορίες. Εάν επιχειρήσει να τις ιεραρχήσει όμως, είναι βέβαιο πως εκεί κάπου στην αρχή θα πρέπει να χωρέσει αυτό που συνέβη μία μέρα σαν σήμερα του 2004

Για τη δυναμική και το μεγαλείο του κόσμου της ΑΕΚ μπορεί κάποιος να λέει ατέλειωτες ιστορίες. Εάν επιχειρήσει να τις ιεραρχήσει όμως, είναι βέβαιο πως εκεί κάπου στην αρχή θα πρέπει να χωρέσει αυτό που συνέβη μία μέρα σαν σήμερα του 2004. Τότε που 65.000 Ενωσίτες «πλημμύρισαν» κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ για να δουν την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι εκείνης της σεζόν που είχε τρομερή στήριξη της ομάδας από τον κόσμο.

Οι Ενωσίτες στήριζαν με μεγαλοπρέπεια και απλοχεριά την προσπάθεια που είχε κάνει τότε ο Ντέμης Νικολαϊδης για να σωθεί η ομάδα από τον βραχνά των χρεών. Στήριζε την προσπάθεια του Φερνάντο Σάντος και των παικτών του, που κατάφεραν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό σύνολο από το πουθενά. Και είδαν την ΑΕΚ να βγαίνει αλώβητη από το ντέρμπι, που έληξε δίχως σκορ και νικητή.

Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή. Χιλιάδες χαρτάκια είχαν μοιραστεί στον κόσμο και είχαν δημιουργήσει από άκρη σε άκρη ένα «κιτρινόμαυρο» σκηνικό. Ο κόσμος είχε παλμό, στήριξε απόλυτα την ομάδα και στο τέλος χειροκρότησε τους παίκτες, που θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη στο φινάλε σε 1-2 περιπτώσεις. Αλλά σίγουρα, η ΑΕΚ κέρδισε με το απόλυτο ρεκόρ των 63.129 εισιτηρίων, ρεκόρ της νέας εποχής.

Δείτε επίσης

Η πρώτη απόδειξη πως η ΑΕΚ θα γινόταν «Βασίλισσα» της Ευρώπης (VIDEO)

Για τους περισσότερους, υπάρχει η εντύπωση πως η πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης το 1968 και η κατάκτηση του στην επική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού σταδίου, αποτέλεσε έκπληξη. Το μπάσκετ δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια