Ο Θ(ε)ωμάς τους έκανε πλάκα και η ΑΕΚ διέλυσε τον Παναθηναϊκό (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Κατά τη δεκαετία του ’80, το σύστημα ήταν «καταπράσινο». Η πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε αλώσει τα πάντα (στην πορεία και την ΑΕΚ, αποκτώντας Βλάχο, Γεωργαμλή και Εστερχάζι) και είχε εγκαθιδρύσει τη δική της κυριαρχία. Ωστόσο, παρόντος του μεγάλου Θωμά Μαύρου και ειδικά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είχαν καμία τύχη. Ετσι μια μέρα σαν σήμερα του 1983

Κατά τη δεκαετία του ’80, το σύστημα ήταν «καταπράσινο». Η πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε αλώσει τα πάντα (στην πορεία και την ΑΕΚ, αποκτώντας Βλάχο, Γεωργαμλή και Εστερχάζι) και είχε εγκαθιδρύσει τη δική της κυριαρχία. Ωστόσο, παρόντος του μεγάλου Θωμά Μαύρου και ειδικά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είχαν καμία τύχη. Ετσι μια μέρα σαν σήμερα του 1983, η Ενωση διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-1, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή (ποιόν άλλο;) τον Μαύρο τον Θεό.

Η ΑΕΚ είχε πάρει τον αέρα των «πράσινων» εκείνη τη σεζόν (στην οποία κατέκτησε και το κύπελλο), επικρατώντας μέσα στην Λεωφόρο. Ωστόσο, η ρεβάνς αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Θωμάς ξεκίνησε από νωρίς. Πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, απέφυγε δύο αντιπάλους του και πάσαρε στον Ράντονιτς. Περίμενε τη μπάλα και έστω αν αυτή του ήρθε στα πόδια από κόντρα, νίκησε τον Κωνσταντίνου για πρώτη φορά. Ο Χρήστος Αρδίζογλου με υπέροχη ατομική προσπάθεια διπλασίασε τα «κιτρινόμαυρα» τέρματα πριν κλείσει το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Δημόπουλο, αλλά η ΑΕΚ είχε Μαύρο. Στα τελευταία λεπτά, μετατρέπει την απλή νίκη σε θρίαμβο. Αρχικά με υπέροχη γυριστή κεφαλιά, έστω και αν απαιτήθηκε να συγκρουστεί με το δοκάρι και να τραυματιστεί. Σηκώθηκε όμως γρήγορα και χτύπησε ξανά. Ο Βλάχος του πέρασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και εκείνος την έστειλε με όμορφο διαγώνιο πλασέ στα δίχτυα του Κωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκείνο το ματς ήταν το τελευταίο του διεθνή τερματοφύλακα με τον Παναθηναϊκό. Ο Μαύρος του…έκλεισε την καριέρα.

omada radonic-manolas-vlahos-arvanitis-ardizoglou omada1 dintsikos-paraprastanitis mavros-ardizoglou mavros7 ardizoglou mavros8 mavros5 mavros6

Δείτε επίσης

Σαν σήμερα η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη Καρντόσο

Πέρυσι τέτοια μέρα ανακοινώθηκε ο Πορτογάλος από την ΑΕΚ