Ο (πρώτος) χαμένος τελικός του «ξανθού» (VIDEO)

Η μπασκετική ΑΕΚ ζει ξανά σημαντικές στιγμές και ετοιμάζεται να φτάσει στα υψηλά επίπεδα του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όπως συνέβαινε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και την ανάληψη της ομάδας από τον Γιάννη Φιλίππου

anderson-αντερσονΗ μπασκετική ΑΕΚ ζει ξανά σημαντικές στιγμές και ετοιμάζεται να φτάσει στα υψηλά επίπεδα του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όπως συνέβαινε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και την ανάληψη της ομάδας από τον Γιάννη Φιλίππου, την περίοδο του Ιωαννίδη, τα πρώτα τρόπαια με τον Ιβκοβιτς, το πρωτάθλημα με τον Σάκοτα. Ωστόσο, υπήρξαν και ατυχίες, όπως η απώλεια του κυπέλλου Ελλάδας από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, μια μέρα σαν σήμερα του 1998.

Εκείνο το ματς η ΑΕΚ το έπαιξε στη Θεσσαλονίκη, σε μια χρονική περίοδο που προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της. την ίδια στιγμή, ο Αρης βρισκόταν στα χειρότερα του. Η Ενωση κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης – «υπό διάλυση», όπως τους χαρακτήριζαν εκείνη την εποχή – υπό τις οδηγίες του Χρήστου Μαγκότσιου και παίζοντας με έξι παίκτες κατάφερε να επικρατήσει με 71-68.

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ ο Μάριο Μπόνι που έπαιζε απλήρωτος χάρισε τα οφειλόμενα στην ομάδα και έφυγε για την Ιταλία. Η ΑΕΚ γέμισε απογοήτευση, αλλά ακολούθησε η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, όπου η ομάδα έφτασε στον τελικό, αλλά και εκεί γνώρισε την ήττα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=»ZfFE3_b8Ljg» width=»600″ height=»350″]

 

Δείτε επίσης

Η ΑΕΚ και το πρώτο ζευγάρι τελικού στο Champions League (VIDEO)

Η ΑΕΚ είχε αντιμετωπίσει στους ομίλους του Champions League αμφότερες