Τελευταία Νέα

Ο Ηλίας έπαιξε ως ήρωας, μέχρι να έρθει εκείνος (VIDEO)

Ανήκει στην κατηγορία των αναμετρήσεων που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, με τον Κούγια διοίκηση και το μεγάλο αστέρι της (Νικολαϊδη) τραυματία, έπαιζε στην έδρα του Ολυμπιακού

Ανήκει στην κατηγορία των αναμετρήσεων που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, με τον Κούγια διοίκηση και το μεγάλο αστέρι της (Νικολαϊδη) τραυματία, έπαιζε στην έδρα του Ολυμπιακού. Επειτα από τις συνεχείς ήττες που τους έδωσε η Ενωση την περασμένη σεζόν, στο λιμάνι διψούσαν για εκδίκηση. Αλλά έμειναν διψασμένοι. Η ΑΕΚ είχε έναν τερματοφύλακα που αγωνίστηκε ως ήρωας και έναν επιθετικό που ήξερε πώς να τους πονά. Ετσι γράφτηκε η ιστορία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, μία μέρα σαν σήμερα του 1997.

Ο Ηλίας Ατματσίδης είχε κατεβάσει ρολά εκείνο το βράδυ. Οσες επιθέσεις και αν έκαναν, όσες προσπάθειες και αν επιχείρησαν, όσα μέσα και αν κατέβαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν μπορούσαν να τον νικήσουν (γι’ αυτό και όταν βρήκαν την ευκαιρία, επιχείρησαν να τον διασύρουν). Ο Ηλίας έπαιξε ως ήρωας και ας αρνήθηκε με σεμνότητα αυτόν τον χαρακτηρισμό, λέγοντας την περίφημη ατάκα για τους πραγματικούς πολεμικούς ήρωες της ιστορίας.

Αν ο Ηλίας έκανε τους «κόκκινους» να τρελαίνονται, ο Ντέμης Νικολαϊδης τους έστειλε στο…ψυχιατρείο. Ηταν ανέτοιμος αγωνιστικά και υπήρχε ειδικό πλάνο με τον Νίκο Πανταζή, ώστε να μπει σε κάποιο διάστημα του ματς από τον Ντουμιτρίου. Οπερ και εγένετο. Μπήκε στο παιχνίδι στο 52’ και μετά από οκτώ λεπτά έκανε αυτό που τους προκαλούσε τρόμο. Πήρε την πάσα του Σαβέβσκι και την κάρφωσε στα δίχτυα. Εκανε όλο τον γύρο του γηπέδου και βρέθηκε μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ, φανερώνοντας για πρώτη φορά το τατουάζ με τον δικέφαλο.

 

Δείτε επίσης

Πέντε λεπτά ακόμα και θα τους έκανε να χάσουν τη μπάλα (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η κυριαρχία της ΑΕΚ δεν αμφισβητούνταν από κανέναν. Ακόμα και όταν από…σπόντα ερχόταν κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, η Ενωση είχε την ποιότητα να το ανατρέψει. Όπως έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1993