Ο φοιτητής που ήταν…φονιάς (VIDEO)

Στη μακρά λίστα των ποδοσφαιριστών που ευλογήθηκαν να φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ υπάρχουν πολλές κατηγορίες: τα αστέρια, οι πολύτιμοι, οι απαρατήρητοι, αλλά και αυτοί που είχαν για μία περίοδο την δική τους ευκαιρία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Σπύρος Γκούμας

Στη μακρά λίστα των ποδοσφαιριστών που ευλογήθηκαν να φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ υπάρχουν πολλές κατηγορίες: τα αστέρια, οι πολύτιμοι, οι απαρατήρητοι, αλλά και αυτοί που είχαν για μία περίοδο την δική τους ευκαιρία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Σπύρος Γκούμας. Αγνωστο όνομα για τους πολλούς, καθώς φόρεσε τη φανέλα της Ενωσης μόνο για μια σεζόν, την περίοδο 1990-91.

Ο Γκούμας ήταν επιθετικός και προερχόταν από τα (τύποις) τμήματα υποδομής της ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια. Γεννημένος το 1970, συνδύαζε το ποδόσφαιρο με τις σπουδές, καθώς ήταν φοιτητής στο Οικονομικό της Νομικής. Σε μια σεζόν γεμάτη δυσκολίες για την Ενωση, όπου το καλοκαίρι δεν είχαν υπάρξει σημαντικές μεταγραφές (ο Βάιος Καραγιάννης ήταν η σημαντικότερη και ανάμεσα σε άλλες οι Πουρίκας και Μηλόπουλος), ο Γκούμας πήρε ευκαιρίες από τον Μπάγεβιτς.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο φοιτητής αποδείχθηκε φονιάς. Πέτυχε δύο γκολ σε δύο συμμετοχές για το κύπελλο (με την ΑΕ Μεσολογγίου και την Πρέβεζα βέβαια) και ένα γκολ σε δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Αυτό το ιστορικό τέρμα επιτεύχθηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1990 και χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη (με ανατροπή μάλιστα) μέσα στο Αλκαζάρ επί της Λάρισας.

Οι Θεσσαλοί είχαν προηγηθεί με τον Βαλαώρα, αλλά η ΑΕΚ αντεπιτέθηκε στο δεύτερο μέρος. Ο μεγάλος Μίροσλαβ Οκόνσκι έκανε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά έμεινε από δυνάμεις και αντικαταστάθηκε στο 72’ από τον Γκούμα. Ο 20χρονος τότε επιθετικός, εκμεταλλεύθηκε την εξαιρετική επίθεση της ΑΕΚ και τον συνδυασμό Μπατίστα, Κλόπα για να στείλει με κοντινή προβολή τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά την ΑΕΚ, χάθηκαν τα ποδοσφαιρικά ίχνη του Γκούμα.

 

 

Δείτε επίσης

Οκτώ και λίγα ήταν για τον…αρσενικό Γούναρη (VIDEO)

Σκεφτείτε λίγο το σκηνικό. Λίγους μήνες πριν από την 10η Δεκεμβρίου του 1989 και την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ξάνθη που σας παρουσιάζουμε, η Ενωση στεφόταν πρωταθλήτρια