Τελευταία Νέα

Η κατραπακιά από την Ομόνοια έφερε καλοκαιρινό αποκλεισμό (VIDEO)

Η ΑΕΚ ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στη φάση των ομίλων του Europa League

Η ΑΕΚ ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στη φάση των ομίλων του Europa League. Η σημερινή ομάδα, πληρώνει εν πολλοίς τις…αμαρτίες του παρελθόντος, όταν σταδιακά η πορεία της Ενωσης στα ευρωπαϊκά κύπελλα έφθινε και επέστρεφε κακήν κακώς σε καταστάσεις του παρελθόντος. Με χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα του 2008, στην πρώτη κόντρα με την Ομόνοια για τα προκριματικά του Europa League. Αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με την αδυναμία ανατροπής στη ρεβάνς, έστειλε την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης καλοκαιριάτικα.

Ο Γιώργος Δώνης ήταν τότε προπονητής της ΑΕΚ και είχε παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, οι Μαϊστόροβιτς με τον Αλεξόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ο Ράμος δεξιά, ο Χουανφράν αριστερά, οι Καφές, Ρίκκα και Ριβάλντο στο κέντρο (αν είναι δυνατόν, εσωτερικό χαφ), ο Νάτσο Σκόκο στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Ζορμπάς αριστερά και ο Μπλάνκο στην κορυφή. Η ζημιά έγινε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Καφού νίκησε τον Μαϊστόροβιτς και πλάσαρε σωστά τον Σάχα ανοίγοντας το σκορ.

Ηταν η αρχή των δεινών, καθώς στην πορεία η κατάσταση ξέφυγε. Ο Ριβάλντο μαγεύτηκε από τα χρήματα των Ουζμπέκων και άφησε στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ, η διοίκηση έτρεξε να μοιράσει χρήματα την τελευταία στιγμή για να ισιώσει την κατάσταση, αλλά ο Δώνης δεν κόλλησε ποτέ με την ομάδα και υπήρξε κατήφορος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Ράμος, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Ρίκκα (62′ Χετεμάι), Καφές, Ριβάλντο (78′ Λαγός), Ζορμπάς (46′ Παυλής), Σκόκο, Μπλάνκο

Δείτε επίσης

Η πρώτη απόδειξη πως η ΑΕΚ θα γινόταν «Βασίλισσα» της Ευρώπης (VIDEO)

Για τους περισσότερους, υπάρχει η εντύπωση πως η πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης το 1968 και η κατάκτηση του στην επική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού σταδίου, αποτέλεσε έκπληξη. Το μπάσκετ δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια