Η καλή αρχή δεν είπε την αλήθεια (VIDEO)

Το καλοκαίρι του ’83, η ΑΕΚ έψαχνε την υπέρβαση. Το κύπελλο της περασμένης σεζόν αποτελούσε σημείο αναφοράς, ο σπουδαίος Μιχάλης Αρκάδης είχε παραδώσει τα ηνία στους Παναγίδη – Ρουσσάκη

Το καλοκαίρι του ’83, η ΑΕΚ έψαχνε την υπέρβαση. Το κύπελλο της περασμένης σεζόν αποτελούσε σημείο αναφοράς, ο σπουδαίος Μιχάλης Αρκάδης είχε παραδώσει τα ηνία στους Παναγίδη – Ρουσσάκη που πέτυχαν συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Θωμά Μαύρο και όλα έδειχναν ιδανικά. Ο Παναγίδης επιχείρησε να εφαρμόσει στην ΑΕΚ το αγγλικό μοντέλο, φέρνοντας στην τεχνική ηγεσία τον Τζον Μπάρνγουελ και το δίδυμο των Ρος και Λάνγκλεϊ από το αγγλικό πρωτάθλημα (μαζί και τους Παπαϊωάννου, Ακριβόπουλο).

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1983. Η Ενωση υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 με τον κόσμο να πανηγυρίζει στις εξέδρες της κατάμεστης Νέας Φιλαδέλφειας. Ωστόσο, αρκεί μια ματιά στα στιγμιότυπα του ματς για να διαπιστώσει, πως η καλή αρχή δεν είπε την αλήθεια. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ κυριάρχησε και απαιτήθηκαν οι επεμβάσεις του Αρβανίτη για να διατηρηθεί το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Θ(ε)ωμάς απέδειξε γιατί ήταν ο καλύτερος, ενώ ο Γιάννης Δίντσικος ολοκλήρωσε την «κιτρινόμαυρη» νίκη.

Δείτε επίσης

Όλη η εκπομπή του ENWSI TV με Καζαντζόγλου-Τσίμπο (VIDEO)

Όλα όσα είπαν για το Κύπελλο που κατέκτησε η ΑΕΚ