Η πρόκριση για τον μεγάλο τελικό δεν χανόταν με τίποτα (VIDEO)

Στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του ’80, μόνο μικρές αναλαμπές χαράς είχαν υπάρξει που κρατούσαν ψηλά το «κιτρινόμαυρο» φρόνημα. Με κορυφαία στιγμή αναμφίβολα το κύπελλο του ’83, που κατακτήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο

Στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του ’80, μόνο μικρές αναλαμπές χαράς είχαν υπάρξει που κρατούσαν ψηλά το «κιτρινόμαυρο» φρόνημα. Με κορυφαία στιγμή αναμφίβολα το κύπελλο του ’83, που κατακτήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Για να φτάσει η ΑΕΚ στον τελικό όμως, έπρεπε να υπερπηδήσει το εμπόδιο του ιδιαίτερα δυνατού εκείνα τα χρόνια, Ηρακλή. Οπερ και εγένετο, μια μέρα σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια.

Η Ενωση είχε απειληθεί με μεγάλο κάζο στο πρώτο ματς. Με δυο γκολ του Δανιήλ Παπαδόπουλου και ένα του Αδάμου, ο Ηρακλής έδειχνε να παίρνει σκορ πρόκρισης. Ωστόσο, ο Μανώλης Κώττης στο τελευταίο λεπτό μπόρεσε να μειώσει και να δώσει στην ΑΕΚ ελπίδες. Και έπειτα, η ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν απροσπέλαστη για τον «γηραιό».

Με την προτροπή χιλιάδων Ενωσιτών, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο. Μόλις στο 11’ η πίεση απέδωσε καρπούς. Φάση διαρκείας στην περιοχή του Ηρακλή και ο Γαλατίδης δεν αντέχει και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Για το επόμενο, ανέλαβε δράση ο Θ(ε)ωμάς. Δέκα λεπτά έπειτα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ΑΕΚ σκορ πρόκρισης, που δεν άλλαξε ως το φινάλε.

 

Δείτε επίσης

Όλη η εκπομπή του ENWSI TV με Καζαντζόγλου-Βούλγαρη! (VIDEO)

Όλη η εκπομπή για την επικαιρότητα της ΑΕΚ