Η ΠΑΕ ΑΕΚ για την Γενοκτονία των Ποντίων: «Ημέρα πένθους, ημέρα μνήμης»! (VIDEO)

Η ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ τις ρίζες της

Πόντο

Η ΑΕΚ δεν ξέχασε, δεν ξεχνά και δεν θα ξεχάσει ποτέ από που προέρχεται! Σήμερα γιορτάζονται τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και είναι μια ημέρα πένθους και μνήμης.

Το παρελθόν της Ένωσης είναι γνωστό και οι άνθρωποι της ομάδας σε ημέρες μνήμης της ιστορίας τους, όχι μόνο δεν σιωπούν αλλά παίρνουν και πρωτοβουλίες. Όπως αυτή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που πρότειναν την απόδοση φόρου τιμής για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ως εκ τούτου, μια τέτοια μέρα, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην στείλει το δικό της μήνυμα για την Γενοκτονία των Ποντίων, που όπως αναφέρει οι στάχτες αυτής καταστροφής ήταν εκείνες που γέννησαν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως!

Το μήνυμα της συνόδευσε με ένα πολύ συγκινητικό βίντεο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στην ανάρτηση της:

Το χρέος του σεβασμού προς τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν!
Η υποχρέωση της μνήμης και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν!
Ο αγώνας, που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, για την αναγνώριση και τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που αναδεικνύει ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας!
Η αναγκαιότητα για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών! Ο οδηγός μας για το μέλλον!
Για τους άταφους νεκρούς, για τις πόρτες στα σπίτια που δεν θα ξανανοίξουν, για τα σβηστά καντήλια στα δικά μας μοναστήρια!
Οι ρίζες μας, η καταγωγή μας, η προέλευση και η υπερηφάνεια μας για τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής!
Μικρά Ασία – Πόντος – Κωνσταντινούπολη!
Οι στάχτες της καταστροφής που γέννησαν και τη δική μας ομάδα και εμπνέουν τη διαδρομή μας!
100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το χρέος του σεβασμού προς τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν! Η υποχρέωση της μνήμης και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν! Ο αγώνας, που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, για την αναγνώριση και τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που αναδεικνύει ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας! Η αναγκαιότητα για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών! Ο οδηγός μας για το μέλλον! Για τους άταφους νεκρούς, για τις πόρτες στα σπίτια που δεν θα ξανανοίξουν, για τα σβηστά καντήλια στα δικά μας μοναστήρια! Οι ρίζες μας, η καταγωγή μας, η προέλευση και η υπερηφάνεια μας για τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής! Μικρά Ασία – Πόντος – Κωνσταντινούπολη! Οι στάχτες της καταστροφής που γέννησαν και τη δική μας ομάδα και εμπνέουν τη διαδρομή μας! 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official) στις

Δείτε επίσης

Βραβεύτηκε από τον Γιάννη Βούρο ο Τεμόν ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτογραφίες από τη βράβευση του υπερμαραθωνοδρόμου της ΑΕΚ από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *