Η Μίλαν προσκύνησε στο ΟΑΚΑ (VIDEO)

Η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης «λύγισε» στο ΟΑΚΑ από την σπουδαία ΑΕΚ

Μία από τις πιο χρυσές ευρωπαϊκές της σελίδες έγραψε η ΑΕΚ πριν από 13 χρόνια ακριβώς. Η Ένωση φιλοξενούσε στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League τη σπουδαία Μίλαν.

Το ξεκίνημα ήταν όπως αναμενόταν, οι Ιταλοί πίεσαν χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Φίλιπο Ιντζάγκι, με τον «Δικέφαλο» να έχει την τύχη να βρίσκεται σε σπουδαία βραδιά τον Σορεντίνο που σταματούσε όλες τις προσπάθειες πριν αυτές καταλήξουν στα δίχτυα του. Για να φτάσουμε στο 32’, όταν έγινε… σεισμός στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ζούλιο Σέζαρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Βραζιλιάνος πέρασε την μπάλα δίπλα από το τείχος αφήνοντας άγαλμα τον Ντίντα που δεν κατάλαβε τι έγινε.

Έως το φινάλε του ματς οι «ροσονέρι» είχαν ακόμη αρκετές φάσεις και ένα δοκάρι. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Σορεντίνο πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη εκείνης της αγωνιστικής, ενώ μετά από λίγους μήνες η Μίλαν επέστρεψε στο ΟΑΚΑ κατακτώντας τον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στη Μίλαν.

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκό φινάλε και μεταγραφικά στο φουλ (VIDEO)

Ο Δεκέμβρης ήταν παραδοσιακά για την ΑΕΚ ένας μήνας με ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, έντονη μεταγραφολογία και στις κακές χρονιές, μεγάλες αναζητήσεις για να βγει από το αδιέξοδο. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν μία μέρα σαν σήμερα του 1999