Τελευταία Νέα

Η μέρα που ο «κόμης» συμφώνησε με την ΑΕΚ, λίγο πριν κλείσει στην Μπαρτσελόνα! (VIDEO)

Η μεγάλη μεταγραφή των αρχών της δεκαετίας του ’80 λεγόταν Μάρτον Εστερχάζι

Δεκέμβρης 1984. Η ΑΕΚ φαίνεται πως οδεύει για ακόμα μια αποτυχημένη σεζόν. Ο Χάλαμα που έχει έρθει το καλοκαίρι αποδεικνύεται λίγος, ο Στάμπαχερ τεχνίτης, αλλά γερασμένος. Η Ενωση φαίνεται πως αναζητά δάφνες του παρελθόντος και ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος κάνει δύο σημαντικές κινήσεις: δίνει την τεχνική ηγεσία στον Αντώνη Γεωργιάδη και φέρνει στην ομάδα τον κόμη, Μάρτον Εστερχάζι. Τον Μαγυάρο άσο, που θάμπωσε τα ελληνικά γήπεδα με την απαράμιλλη τεχνική του.

Ο Εστερχάζι υπήρξε ένα από τα τελευταία σπουδαία ονόματα του ουγγρικού ποδοσφαίρου. Συμμετείχε μάλιστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, με το 10 στην πλάτη. Σπουδαίος παίκτης, που διεκδικήθηκε ακόμα και από τη μεγάλη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί τον είχαν στο στόχαστρο, αλλά ο Ζαφειρόπουλος τον είδε σε ένα παιχνίδι – είχε πάει για να δει έναν άλλο παίκτη που είχε προταθεί – «μαγεύτηκε» και προχώρησε άμεσα στην απόκτηση του.

Μια μέρα σαν σήμερα του 1984 ο διεθνής Ούγγρος μέσος μεταγράφηκε στην ΑΕΚ. Συνέθεσε μια μαγική επιθετική τριπλέτα με τους Μαύρο και Σάντμπεργκ, έκαναν μια ομάδα που δεν είχε πρόβλημα με κανένα αντίπαλο. Ακόμα και η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε στη μεγάλη ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε να πάρει πρωτάθλημα λόγω της απίστευτης αβάντας στον ΠΑΟΚ για την επέτειο από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε επίσης

Εκανε «πλάκα» στο ντέρμπι και…αγκάλιασε το πρωτάθλημα (VIDEO)

Συνήθως, τα ντέρμπι δεν κρίνουν ένα πρωτάθλημα. Ωστόσο, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, μια μέρα σαν σήμερα του 1993, ήταν καθοριστικό για την κατάληξη του τίτλου