Η μαγκιά και η καθαρότητα της ΑΕΚ αναδείχθηκε σε όλο το μεγαλείο της (VIDEO)

Πριν από λίγες ημέρες, αναφερθήκαμε στη μαύρη μέρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Τη βραδιά που η «κόκκινη χούντα» μπήκε με όπλα και…τανκς στην έδρα της ΑΕΚ για να γκρεμίσει τα πάντα. Ωστόσο, ακόμα και από τη μεγαλύτερη καταστροφή, προκύπτουν θετικά. Οσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα του 1999, αποτελούν τρανή απόδειξη της μαγκιάς και της καθαρότητας που συνοδεύουν την Ενωση ιστορικά

Πριν από λίγες ημέρες, αναφερθήκαμε στη μαύρη μέρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Τη βραδιά που η «κόκκινη χούντα» μπήκε με όπλα και…τανκς στην έδρα της ΑΕΚ για να γκρεμίσει τα πάντα. Ωστόσο, ακόμα και από τη μεγαλύτερη καταστροφή, προκύπτουν θετικά. Οσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα του 1999, αποτελούν τρανή απόδειξη της μαγκιάς και της καθαρότητας που συνοδεύουν την Ενωση ιστορικά.

Ηταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι έπειτα από το μίασμα της Νέας Φιλαδέλφειας και ο οργανισμός της ΑΕΚ προσπαθούσε ακόμα να συνέλθει από το σοκ. Ο Μιχάλης Κασάπης έβλεπε από την εξέδρα εξοντωμένος από τιμωρία 23 αγωνιστικών, η ομάδα είχε δεχθεί βαριά τιμωρία. Αγωνιστικά, είχε προηγηθεί η ισοπαλία με τον Ιωνικό στη Νίκαια (1-1) και τώρα η Ενωση του Τουμπάκοβιτς υποδεχόταν τον Αρη.

Το παιχνίδι έγινε σε λασπωμένο τερέν και ήταν κλειστό. Μια κεφαλιά του Μιχάλη Καψή μέσα από την περιοχή στο 32’ έβαλε φωτιά. Η μπάλα κόντραρε στον Λουμπούτη που ήταν στο δοκάρι και ο Καρκαμάνης τη μπλόκαρε πριν περάσει τη γραμμή. Η φάση ήταν ξεκάθαρη, αλλά ο μέγας Μποροβήλος αποφάσισε να κατακυρώσει το γκολ. Το γήπεδο ξεσηκώθηκε. Σε κλίμα γενικών αποδοκιμασιών, οι φίλοι της ΑΕΚ δεν ήθελαν να πάρουν το…δώρο που τους έδινε η παράγκα προκειμένου να τους εξευμενίσει έπειτα από τη σφαγή.

Τις μέρες που ακολούθησαν το ματς, ο οργανισμός της ΑΕΚ έβγαλε υγεία. Τόσο ο προπονητής, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, όσο και ο ηγέτης εκείνης της ομάδας, Ντέμης Νικολαϊδης, παραδέχθηκαν δημόσια πως δεν υπήρχε γκολ και πρότειναν την επανάληψη του παιχνιδιού! Πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, που δεν έγινε ποτέ αποδεκτή καθώς θα δημιουργούσε δεδικασμένο και θα στερούσε τεράστιο όπλο από τα χέρια του παρασκηνίου. Η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια από το ματς (υπήρξε και κανονικό τέρμα του Νικολαϊδη στο δεύτερο μέρος), αλλά κυρίως βγήκε νικήτρια στη συνείδηση όσων σιχαίνονταν τη παράγκα και το σύστημα που κυριαρχεί ως και τις μέρες μας.

 

Δείτε επίσης

Με την γκολάρα του Ράντονιτς όρθια μέσα στο Καραϊσκάκη (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Όταν η ΑΕΚ αναζήτησε τον αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την επίθεση της, η διαδικασία ήταν εκ προοιμίου δύσκολη. Στράφηκε πάντως πάλι στην ίδια αγορά, της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και κατέληξε σε έναν παίκτη, που σύμφωνα με τον αστικό μύθο ήταν πρόταση και του Ντούσκο. Ο Μόιας Ράντονιτς