Η κεφαλιά «δυναμίτης» του Βασιλομπίλαρου (VIDEO)

Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει δεκάδες γκολ στην καριέρα του, είναι δύσκολο να επιλέξει το πιο σημαντικό. Για τον Βασίλη Δημητριάδη πάντως, το γκολ που σημείωσε μια μέρα σαν σήμερα του 1992

Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει δεκάδες γκολ στην καριέρα του, είναι δύσκολο να επιλέξει το πιο σημαντικό. Για τον Βασίλη Δημητριάδη πάντως, το γκολ που σημείωσε μια μέρα σαν σήμερα του 1992, αποτελεί σίγουρα σήμα κατατεθέν της πορείας του. Μια προσπάθεια γεμάτη δυναμισμό και τσαμπουκά, μία κεφαλιά δυναμίτης που έβαλε στα δίχτυα την άμυνα της φημισμένης Αϊντχόβεν και επιβεβαίωσε πως η ΑΕΚ είχε στο δυναμικό της ένα σέντερ φορ που κινούνταν σαν τανκ.

Είναι γεγονός πως φορ με τα χαρακτηριστικά του Βασιλομπίλαρου δεν υπήρχαν. Και σε μια ομάδα καλοδουλεμένη μηχανή όπως ήταν η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς των πρώτων ετών της δεκαετίας του ’90, βρήκε χώρο για να κινηθεί. Εκείνη τη νύχτα, η Νέα Φιλαδέλφεια «διψούσε» για ευρωπαϊκή καταξίωση. Ηθελε τη νίκη επί των ισχυρών Ολλανδών, που ήταν η βάση της Εθνικής των οράνιε και είχαν τον μεγάλο Ρομάριο στην επίθεση.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να πάρει τη μεγάλη νίκη με τον δυναμίτη του Δημητριάδη. Ο Σαβέβσκι εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από τα αριστερά, ο Δημητριάδης βγήκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Φαν Μπρόκελεν. Ηταν μια μεγάλη νίκη, σημαντική για προμήνυμα για όσα θα ακολουθούσαν.

 

Δείτε επίσης

Ένα και να καίει και μετά άρχισε η κλάψα (VIDEO)

Τα τελευταία χρόνια, όπου η κόκκινη χούντα είχε σαρώσει τα πάντα στο διάβα της, επιχείρησαν να περάσουν προς τα έξω μια αίσθηση ανωτερότητας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά η ομάδα της γκρίνιας. Οσα συνέβησαν μία μέρα σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια