Εβρεχε…γκολ από τα «κουρέλια» (VIDEO)

Το σκηνικό ήταν σουρεαλιστικό. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η ομάδα που είχε κατακτήσει το σούπερ καπ και είχε πετύχει τη σπουδαία πρόκριση επί της Ντιναμό Δρέσδης

Το σκηνικό ήταν σουρεαλιστικό. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η ομάδα που είχε κατακτήσει το σούπερ καπ και είχε πετύχει τη σπουδαία πρόκριση επί της Ντιναμό Δρέσδης στο μυθικό 5-3 της Νέας Φιλαδέλφειας, προσπαθούσε να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Αλλά για να συμβεί αυτό, έπρεπε να το κάνει δίχως τη στήριξη του κόσμου της, ελέω τιμωρίας για επεισόδια που είχαν υπάρξει το καλοκαίρι.
Όλα αυτά συνέβησαν μία μέρα σαν σήμερα του 1989, όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ηρακλή για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι ουρανοί είχαν ανοίξει στην άδεια Φιλαδέλφεια και από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι Ενωσίτες μπροστά στη σκεπαστή, κυριαρχούσε εκείνο που έγραφε: «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα». Και έτσι έγινε.
Η ομάδα του Μπάγεβιτς έφτασε σε εντυπωσιακά επίπεδα απόδοσης και έκανε γιο γιο τον αντίπαλο της. Σκόραρε τέσσερις φορές, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Χριστοδούλου, Πατίκα, Σαββίδη, Μπατίστα), είχε δύο δοκάρια και πολλές ακόμα ευκαιρίες για αστρονομικό σκορ. Αλλά εκείνη η ομάδα, δεν πήρε τον τίτλο.

Δείτε επίσης

Απλά άπαιχτη

Η σεζόν 1977-78 είναι μυθική για την ΑΕΚ. Ενας γαλαξίας αστέρων, που σκορπούσε τρόμο στο διάβα του και κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το νταμπλ. Οποιος τολμούσε να σηκώσει κεφάλι το πλήρωνε ακριβά, όπως συνέβη με το Αιγάλεω μια μέρα σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια