Εσωσε στο τέλος την παρτίδα (VIDEO)

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι νόμος. Όταν υποτιμάς μία ομάδα, όσο αδύναμη και αν είναι, μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά. Η ΑΕΚ συνήθως πρόσεχε, αλλά μία μέρα σαν σήμερα του 1998 πήγε να πάθει μεγάλο χουνέρ

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι νόμος. Όταν υποτιμάς μία ομάδα, όσο αδύναμη και αν είναι, μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά. Η ΑΕΚ συνήθως πρόσεχε, αλλά μία μέρα σαν σήμερα του 1998 πήγε να πάθει μεγάλο χουνέρι. Εκείνη τη βραδιά η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από την ουγγρική Φερεντσβάρος (που λίγα χρόνια είχε αφήσει ένα…βάρος στον Ολυμπιακό) και πήγε να πάθει μεγάλη ζημιά.

Η Ενωση πιάστηκε στον ύπνο από τους Μαγυάρους. Δέχτηκε δυο γκολ από στημένες φάσεις, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ έφαγε και τρίτο γκολ από πέναλτι. Όταν στο 83’ ο Βίντσε έκανε το 4-0, όλα έδειχναν ναυάγιο. Ωστόσο, η Ενωση έδειξε αντανακλαστικά και έβγαλε σημάδια ζωής, σώζοντας την παρτίδα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από υπέροχη ατομική προσπάθεια του Σαβέβσκι, ο Νικολαϊδης μείωσε με μονοκόμματο αριστερό βολέ. Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Ούγγροι, η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία με τον Λάκη και πρόλαβε να πετύχει και δεύτερο γκολ με κοντινή κεφαλιά του Κέλβιν Σέμπουε. Και στη Φιλαδέλφεια, έκανε πλάκα και ανατροπή με 4-0.

 

Δείτε επίσης

Η γκολάρα του Μπάγεβιτς, η…αυτογκολάρα του Μουσούρη (VIDEO)

Το τέλος της περιόδου 1980-81 ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όλους. Η μεγάλη ομάδα που είχε δημιουργήσει στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, κατακτώντας τα πάντα στην Ελλάδα και θαμπώνοντας την Ευρώπη, είχε φθαρεί από τον χρόνο