Τελευταία Νέα

Ο Μικτοευρωπαίος Θ(ε)ωμάς της ΑΕΚ! (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Το enwsi.gr γιορτάζει με τον κορυφαίο Ελληνα κανονιέρη με αναμνήσεις από τη Μικτή Ευρώπης

Κάθε Κυριακή του Θωμά είναι για την ΑΕΚ η Κυριακή του Θ(ε)ωμά. Βλέπετε, όσα χρόνια και αν περάσουν, ο ένας και μοναδικός Θωμάς της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, θα είναι ο Μαύρος ο Θεός. Για τον Μαύρο έχουν ειπωθεί και γραφτεί σχεδόν τα πάντα. Αλλά εμείς ανακαλύψαμε μέσα στο διαδίκτυο και σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τρομερές φωτογραφίες του Μαύρου με τη φανέλα της Μικτής Ευρώπης.

Ο θεσμός των Μικτών Ευρώπης και Κόσμου (στην οποία επίσης συμμετείχε ο Θωμάς), είχε τεράστια αίγλη μέχρι τα τέλη τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Η κλήση του Μαύρου στη Μικτή Ευρώπης είχε συμβεί το καλοκαίρι του 1981 και αφορούσε φιλικό με την (ενιαία τότε) Τσεχοσλοβακία στην Πράγα. Το ματς έγινε στις 12 Αυγούστου και οι Τσεχοσλοβάκοι επικράτησαν με το ευρύ 4-0.

Ο Θωμάς συμμετείχε μαζί με πλειάδα αστέρων. Ανάμεσα στους συμπαίκτες του ήταν ο Αυστριακός τερματοφύλακας, Κοντσίλα, ο Γερμανός Καλτς, οι Γιουγκοσλάβοι Σούριακ και Ζάετς, ο Ούγγρος Νίλαζι, ο Ιταλός Αντονιόνι, ο Σοβιετικός Μπλαχίν και οι Αυστριακοί Κρανκλ, Πετσάι και Προχάσκα.

Δείτε επίσης

Η μέρα που ο «κόμης» συμφώνησε με την ΑΕΚ, λίγο πριν κλείσει στην Μπαρτσελόνα! (VIDEO)

Η μεγάλη μεταγραφή των αρχών της δεκαετίας του '80 λεγόταν Μάρτον Εστερχάζι