Η αρχή του κακού στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Τη σεζόν 2001-02, αν και ξεκίνησε ως αουτσάιντερ και εν μέσω τεράστιων προβλημάτων, η ΑΕΚ πήγαινε φουλ για πρωτάθλημα. Με τον Φερνάντο Σάντος να δίνει χαρακτήρα στην ομάδα, μια 11άδα υψηλών απαιτήσεων

Τη σεζόν 2001-02, αν και ξεκίνησε ως αουτσάιντερ και εν μέσω τεράστιων προβλημάτων, η ΑΕΚ πήγαινε φουλ για πρωτάθλημα. Με τον Φερνάντο Σάντος να δίνει χαρακτήρα στην ομάδα, μια 11άδα υψηλών απαιτήσεων (Νικολαϊδης, Τσιάρτας, Γκαμάρα, Ζήκος και πολλοί άλλοι) τα έβγαζαν μια χαρά σε πρωτάθλημα 14 ομάδων. Η ΑΕΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο με διαφορά πέντε πόντων, αλλά – ως συνήθως – οι γιορτές ήταν καταστροφικές. Τότε, το πρόβλημα δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά η κρίση με τον Σάντος.

Ο Πορτογάλος υπέβαλε την παραίτηση του διαφωνώντας με τις ενέργειες του Ψωμιάδη, που είχε πάρει εκ νέου πάνω του τις μεταγραφές, φέρνοντας στην ομάδα παίκτες όπως ο Ιβιτς. Ο Σάντος ανακάλεσε την παραίτηση έπειτα από πιέσεις, αλλά οι πληγές που άνοιξαν στην ομάδα ήταν πολλές. Και άρχισαν να δημιουργούν πρόβλημα με το παιχνίδι που έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 2002, με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-2 και αυτή η απώλεια ήταν η πρώτη από τις τρεις σερί ήττες με το ίδιο σκορ από Ηρακλή, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που εξανέμισαν το πλεονέκτημα των πέντε βαθμών. Η Ενωση έχει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά κατάφερε μόνο να μειώσει το σκορ (με Μαλαδένη και Τσιάρτα), δίχως να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της.

Δείτε επίσης

Τα απίστευτα επιτεύγματα του Θ(ε)ωμά (VIDEO)

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Ελληνα κανονιέρη. Τον παίκτη που έγινε συνώνυμο του γκολ, που έδωσε απίστευτες στιγμές στον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης εποχής και τα επιτεύγματα του μένουν μέχρι και σήμερα ακατάρριπτα