Απότομη προσγείωση στη Ρουμανία (VIDEO)

Τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 ήταν απίστευτα για την ΑΕΚ. Η μαγική πορεία στην Ευρώπη, η εκπληκτική νίκη επί της Πόρτο, το σάρωμα των τίτλων στην Ελλάδα, έδειχναν πως ήταν «κιτρινόμαυρα» χρόνια. Ωστόσο, το φινάλε της δεκαετίας και η χαραυγή των 80ς ήταν γεμάτα σημάδια πως τα καλά χρόνια είχαν περάσει

Τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 ήταν απίστευτα για την ΑΕΚ. Η μαγική πορεία στην Ευρώπη, η εκπληκτική νίκη επί της Πόρτο, το σάρωμα των τίτλων στην Ελλάδα, έδειχναν πως ήταν «κιτρινόμαυρα» χρόνια. Ωστόσο, το φινάλε της δεκαετίας και η χαραυγή των 80ς ήταν γεμάτα σημάδια πως τα καλά χρόνια είχαν περάσει. Και μια τρανή απόδειξη ήταν η βαριά ήττα από την Αρτζες Πιτέστι στον πρώτο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών της περιόδου 1979/80.

Το ματς της Ρουμανίας έγινε μία μέρα σαν σήμερα του 1979 και η ΑΕΚ ηττήθηκε με το βαρύ 3-0. Σε μεγάλα σημεία του αγώνα εμφάνιζε στοιχεία αποσύνθεσης, καθώς δεν υπήρχε καμία σύνδεση μεταξύ των γραμμών. Και αν στο πρώτο μέρος η Ενωση κράτησε, στο δεύτερο ήρθε κατάρρευση. Δύο γκολ από τον Νικολάε και ένα του Ραντουκάνου έκαναν τη ζημιά.

Σε εκείνο το εφιαλτικό απόγευμα, ο Στεσλ είχε επιλέξει να αγωνιστούν οι Στεργιούδας, Δαμιανίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Βλάντιτς (46’ Καλαϊτζίδης), Αρδίζογλου, Νικολούδης (68’ Θώδης), Μπάγεβιτς, Δομάζος, Μαύρος. Παίκτες με μεγάλα ονόματα, αλλά γερασμένη ομάδα. Το χειρότερο δε ήταν, πως στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας που η ΑΕΚ έψαξε νέα επική ανατροπή, υπήρξαν επεισόδια που στοίχισαν την τιμωρία ενός έτους από τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

 

Δείτε επίσης

Τρία και λίγα ήταν (VIDEO)

Η ξέφρενη πορεία τίτλου της ΑΕΚ το 1991-92 δεν θα μπορούσε να ανακοπεί από τον ΠΑΟΚ που υπέκυψε στην Νέα Φιλαδέλφεια με 3-1