Τελευταία Νέα

Από τον… Λούλου με αγάπη (VIDEO)

Κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να γράψουν ιστορία και να μείνουν στις μνήμες μόνο και μόνο για ένα ιδιαίτερο γκολ. Χαρακτηριστική περίπτωση, ο Λουάι (Λούλου) Τσάνκο. Ασημος Σουηδός μέσος, έμπνευση του Ιβιτς το καλοκαίρι του 2005 για να κλείσει τα κενά στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Κανείς ίσως να μη θυμάται το πέρασμα του από την Ενωση, με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε μια μέρα σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια

Κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να γράψουν ιστορία και να μείνουν στις μνήμες μόνο και μόνο για ένα ιδιαίτερο γκολ. Χαρακτηριστική περίπτωση, ο Λουάι (Λούλου) Τσάνκο. Ασημος Σουηδός μέσος, έμπνευση του Ιβιτς το καλοκαίρι του 2005 για να κλείσει τα κενά στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Κανείς ίσως να μη θυμάται το πέρασμα του από την Ενωση, με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε μια μέρα σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς δεν επρόκειτο για γκολ, αλλά για…γκολάρα. Ένα απίστευτο σουτ σχεδόν από τη μεσαία γραμμή, που κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟ και συνέβαλε στον θρίαμβο της ΑΕΚ. Βλέπετε, το τελικό αποτέλεσμα που συμμετείχε ο Λούλου, ήταν 3-0. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, πως αυτό το σκορ μορφοποιήθηκε μέσα σε οκτώ λεπτά. Τα οκτώ τελευταία λεπτά του ματς.

Το ματς ήταν ισορροπημένο. Ωστόσο, στο 83’ ο Γεωργέας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λυμπερόπουλος μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Οι «πράσινοι» τα έχασαν. Πέντε λεπτά μετά, ήρθε το γκολ από το…τσακάλι (όπως ήταν το προσωνύμιο του), με βολέ από τη σέντρα. Και στις καθυστερήσεις, ο Βασίλης Λάκης έκανε το τελικό 3-0. Νύχτα μαγική και ονειρεμένη για την ΑΕΚ.

 

Δείτε επίσης

Από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των ελληνικών γηπέδων

Η ΑΕΚ της περιόδου 1965-66 ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα, αλλά κατέκτησε μόνο το κύπελλο. Βέβαια, για να χάσει το πρωτάθλημα έπρεπε να συμβούν πράγματα και θαύματα. Με αποκορύφωμα τα αίσχη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ στην Νέα Φιλαδέλφεια, μία μέρα σαν σήμερα του 1966