Από τα σαλόνια του Champions League, στα αλώνια του Κιουτάισι (VIDEO)

Η έναρξη της περιόδου 1999-00 έμοιαζε ως η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να επιστρέψει για τα καλά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάνει μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες. Η Enic είχε βρει λύση στο διοικητικό αδιέξοδο παραχωρώντας το μάνατζμεντ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς είχε έρθει με δάφνες από την Σερβία, μεταγραφές όπως του Τσίριτς είχαν ενθουσιάσει τον κόσμο. Ωστόσο, ο χρόνος σταμάτησε σε εκείνα τα καταραμένα ματς με την ΑΙΚ Στοκχόλμης

Η έναρξη της περιόδου 1999-00 έμοιαζε ως η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να επιστρέψει για τα καλά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάνει μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες. Η Enic είχε βρει λύση στο διοικητικό αδιέξοδο παραχωρώντας το μάνατζμεντ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς είχε έρθει με δάφνες από την Σερβία, μεταγραφές όπως του Τσίριτς είχαν ενθουσιάσει τον κόσμο. Ωστόσο, ο χρόνος σταμάτησε σε εκείνα τα καταραμένα ματς με την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Εκτοτε, όλα στράβωσαν. Οι σχέσεις του Μελισσανίδη με την Enic διαλύθηκαν, ο Τουμπάκοβιτς αμφισβητήθηκε, οι παίκτες ξενέρωσαν. Απαντες άρχισαν να συνειδητοποιούν πως η ευκαιρία χάνονταν. Και μια μέρα σαν σήμερα του 1999, ήρθε η τραγική πιστοποίηση. Η ΑΕΚ που περίμενε να παίξει στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ, κλήθηκε να ταξιδέψει στα αλώνια του Κιουτάισι για να διεκδικήσει την πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ από την Τορπέντο.

Ηταν εύλογο, πως η εικόνα της ΑΕΚ ήταν αποκαρδιωτική. Οι περιγραφές όσων ταξίδεψαν στο Κιουτάισι, έκαναν λόγο για μια πόλη από άλλη εποχή. Τα πάντα βρίσκονταν σε τραγικό επίπεδο και αποτελείωσαν την εύθραυστη ψυχολογία της ομάδας. Επειτα από ένα ματς που δεν θυμάται κανείς, η Ενωση πήρε εν τέλει τη νίκη χάρη σε γκολ του Ακη Ζήκου στο 90’. Για την ιστορία, η 11άδα του Τουμπάκοβιτς σε εκείνο το ματς, ήταν: Ατματσίδης, Πέτριτς, Ζήκος, Δέλλας, Λάκης, Μάρκος (70’ Κοπιτσής), Μαλαδένης, Κασάπης, Τσίριτς, Μπιέκοβιτς (90’ Ματιάσεβιτς), Νικολαΐδης.

 

Δείτε επίσης

Η τάξη… αποκαταστάθηκε (VIDEO)

Η ιστορία των αναμετρήσεων της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ