Απλά άπαιχτη

Η σεζόν 1977-78 είναι μυθική για την ΑΕΚ. Ενας γαλαξίας αστέρων, που σκορπούσε τρόμο στο διάβα του και κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το νταμπλ. Οποιος τολμούσε να σηκώσει κεφάλι το πλήρωνε ακριβά, όπως συνέβη με το Αιγάλεω μια μέρα σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια

Η σεζόν 1977-78 είναι μυθική για την ΑΕΚ. Ενας γαλαξίας αστέρων, που σκορπούσε τρόμο στο διάβα του και κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το νταμπλ. Οποιος τολμούσε να σηκώσει κεφάλι το πλήρωνε ακριβά, όπως συνέβη με το Αιγάλεω μια μέρα σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια.

Η Ενωση πήγε στο «Σίτι» και παίζοντας χαλαρά βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 2-0 από γκολ των Χατζησκουλίδη και Κωνσταντόπουλου. Τι το ήθελε το Αιγάλεω; Αυτό που το βρήκε στο δεύτερο μέρος, δεν είχε αρχή και τέλος. Ο Νικολούδης με τρία γκολ, το ένα πίσω από το άλλο, έκανε την απόλυτη ανατροπή μέσα σε 27’!

Και ο Θωμάς Μαύρος στο 90’ ήρθε απλά να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 4-2 και έδειξε πως απλά δεν παιζόταν από κανέναν αντίπαλο. Ομάδα με απίστευτες δυνατότητες, που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ίσια.

 

Δείτε επίσης

Η ΑΕΚ ξανά Βασίλισσα με την πρώτη κούπα του κυπέλλου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Για χρόνια, ο κόσμος της ΑΕΚ φώναζε το σύνθημα: «Και ξανά, ξανά, θα γίνεις Βασίλισσα…». Μια μέρα σαν σήμερα του 2000, είχε φτάσει η στιγμή το σύνθημα να γίνει πραγματικότητα