2000-01: Η χρονιά της Λεβερκούζεν, η μαγεία της Μπαρτσελόνα, ο διπλός ρόλος του Τόνι (VIDEO + ΦΩΤΟ)

2000-01: Η χρονιά της Λεβερκούζεν, η μαγεία της Μπαρτσελόνα, ο διπλός ρόλος του Τόνι (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα και η νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Βασίλη Τσιάρτα, μία μέρα σαν σήμερα του 2001, ήταν το φινάλε μιας σεζόν με απίστευτες διακυμάνσεις. Η περίοδος 2000-01 ξεκίνησε με απίστευτα όνειρα για την ΑΕΚ, είχε την τεράστια πρόκριση με την Λεβερκούζεν, τη βραδιά σταθμό με την Μπαρτσελόνα, αλλά και απογοητεύσεις εντός συνόρων. Η ΑΕΚ κατετάγη 3η στο πρωτάθλημα, με 26 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, ενώ και στο κύπελλο δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό. Χρονιά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόνι Σαβέβσκι, που εν μία νυκτί κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και έγινε προπονητής.

Στο ξεκίνημα, όλα έμοιαζαν ρόδινα. Αναβαπτισμένος έπειτα από την κατάκτηση του κυπέλλου και την απόκτηση του Πέτκοφ, ο Παθιακάκης πήρε το ελεύθερο για τη δημιουργία της νέας ομάδας. Το περιβόητο ταξίδι στην Αργεντινή, έφερε τελικά ως καρπούς τους Νάβας, Ρουίς. Ηρθε ο Φερούζεμ που πίστευε ο αείμνηστος, αλλά οι μεγάλες κινήσεις έγιναν εντός συνόρων. Ο Τσιάρτας επέστρεψε από την Σεβίλλη, ενώ τη φανέλα της ΑΕΚ φόρεσε και ο Ζαγοράκης. Βέβαια, υπήρξαν και παταγώδεις μεταγραφικές αποτυχίες όπως ο Ντίαν Ντόντσεφ (και με το 4 στην πλάτη) και η ανεπιτυχής προσπάθεια επανάκαμψης του Χρήστου Κωστή.

Η ΑΕΚ κλονίστηκε για πρώτη φορά στην ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Τα ματς με την Λεβερκούζεν, η μεγάλη πρόκριση με την ισοπαλία στη Γερμανία και τη νίκη στην Αθήνα, κάλυψε πολλά λάθη και αδυναμίες. Οι κυπελλικές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, άλλαξαν τις ισορροπίες. Η ΑΕΚ στήθηκε στο πρώτο ματς από τον Ποντίκη και το παιχνίδι διακόπηκε με αστεία εντολή της διοίκησης. Ακόμα πιο τραγικό ήταν πως στη ρεβάνς αγωνίστηκε με ομάδα που είχε πολλούς αναπληρωματικούς και γνώρισε τη συντριβή. Ηταν το φινάλε του Παθιακάκη στον πάγκο της ΑΕΚ.

Την επομένη, ο Τόνι Σαβέβσκι ντύθηκε προπονητής με τον Ευγένιο Γκέραρντ τεχνικό σύμβουλο. Η προσθήκη του Μεντίνα ήταν εκ των ουκ άνευ. Η ΑΕΚ είχε μπροστά της, την πρόκληση των αναμετρήσεων με τη μεγάλη Μπαρτσελόνα. Η Νέα Φιλαδέλφεια έβαλε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί την παρέα του Ριβάλντο. Φυσιολογικά ήρθε ο αποκλεισμός  και η ΑΕΚ με πολλά προβλήματα, παρέπαιε στο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι σπουδαίο. Εκλαμψη, η νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο με 1-0 με γκολ του Νικολαϊδη. Πρώτος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα ήταν ο Λάκης με 28 και πρώτος σκόρερ ο Νικολαϊδης με 15.

zagorakis-tsiartas-rouis-navas-ferouzem-ζαγορακης-τσιαρτας-ρουις-ναβας-φερουζεμ kostis-κωστης pathiakakis-παθιακακης rouis-roma-ρουις-ρομα papaioannou-παπαιωαννου navas-nikolaidis-ναβας-νικολαιδης tsiartas-leverkouzen-τσιαρτας-λεβερκουζεν pontikis-atmatsidis-nikolaidis-ποντικης-ατματσιδης-νικολαιδης pathiakakis1-παθιακακης savevski-gerarnt-σαβεβσκι-γκεραρντ barcelona-μπαρτσελονα zagorakis-zikos-nikolaidis-ζαγορακης-ζηκος-νικολαιδης ?????????????????????????????????????????

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X