1985/86: Το έπος της Ρεάλ, η κηλίδα των Σερρών, η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ (VIDEO + ΦΩΤΟ)

1985/86: Το έπος της Ρεάλ, η κηλίδα των Σερρών, η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

?????????????????????????????????????Με το μπαράζ κόντρα στον Ηρακλή ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ η περίοδος 1985/86. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τεράστια όνειρα, με την απίστευτη επιτυχία της νίκης επί της Ρεάλ Μαδρίτης και ολοκληρώθηκε άδοξα με την Ενωση στην 3η θέση του πρωταθλήματος, στιγματισμένη από μια υπόθεση δωροδοκίας που δεν αποδείχθηκε ποτέ. Και βέβαια, είναι η χρονιά κατά την οποία ο μεγαλοϊδεατισμός του Ζαφειρόπουλου μεταφέρει την ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να μη…μείνει πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που ήδη το χρησιμοποιούσαν.

Η απώλεια της πραγματικής έδρας της ομάδας στοίχισε, καθώς η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε επτά ισοπαλίες εντός έδρας. Βέβαια, η χρονιά είχε ξεκινήσει μαγικά με τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπροστά σε 40.000 Ενωσίτες, η ΑΕΚ με το γκολ του Παύλου Παπαϊωάννου και την περίφημη λακκούβα, υπέταξε τη μυθική Ρεάλ Μαδρίτης του Μπουντραγκένιο, του Σάντσες, του Μίτσελ και των υπόλοιπων αστέρων. Στη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» βέβαια, ήρθε η βαριά ήττα με 5-0 και ο αποκλεισμός. Τότε που ο Ζαφειρόπουλος μπήκε καθυστερημένα στο γήπεδο και είδε στα μάτριξ το (αυτό)γκολ του Γεωργαμλή, πιστεύοντας πως η ΑΕΚ είχε προηγηθεί.

Οι μεταγραφές εκείνης της σεζόν ήταν ο Ηλίας Αρμόδωρος από τον Εθνικό, ο Παύλος Δημητρίου από τον Πανσερραϊκό, ο Πολ Χατζόπουλος από τον Πανιώνιο και ο Γιώργος Χριστοδούλου από τον Ακράτητο. Το μεγάλο όνομα ήταν στον πάγκο, καθώς ανέλαβε την ομάδα ο Γιάτσεκ Γκμοχ, νταμπλούχος με τον Παναθηναϊκό. Εγινε μάλιστα μόλις ο δεύτερος στα επαγγελματικά χρόνια που έβγαλε τη σεζόν (μετά τον Μίλτο Παπαποστόλου), αν και η ομάδα έμεινε μόλις 3η στο πρωτάθλημα.

Η χρονιά στιγματίστηκε από την κατηγορία για απόπειρα δωροδοκίας του Πανσερραϊκού (των παικτών Γαλατίδη, Αντωνιάδη, Σφακιανάκη) από τον Γιάννη Χρυσοβιτσάνο. Ο παράγοντας της ΑΕΚ τιμωρήθηκε με φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, όπως και ο μεσάζων Γιώργο Ρήγα. Το τρομερό είναι πως ποτέ δεν αποδείχθηκε η δωροδοκία, αλλά η ΑΕΚ λεκιάστηκε και τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Στο κύπελλο ήρθε ο αποκλεισμός στα ημιτελικά από τον Παναθηναϊκό, έπειτα από μεγάλη μάχη. Πρώτοι σε συμμετοχές και κορυφαίοι για την ΑΕΚ εκείνη την περίοδο ήταν οι δύο ξένοι της, Χόκαν Σάντμπεργκ και Μάρτον Εστερχάζι που είχαν από 28 συμμετοχές. Μάλιστα, ήταν και οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με τον Σουηδό φορ να πετυχαίνει 12 γκολ, ενώ τα 11 τέρματα έφτασε ο «κόμης».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”yU5xLie6hNs” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”JdkO7NkhSHE” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”pttran7GRY4″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”Duk3eDqsvh4″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”X8c3hXwfCmA” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”B_yzQVhH4xo” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”6CFyhnaDdt8″ width=”600″ height=”350″]

esterxazi-εστερχαζι gmox-γκμοχ ????????????????????????????????????????????????? mavros1-μαυρος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X