1963/64: Πρεμιέρα στην Ευρώπη και το κύπελλο (VIDEO)

1963/64: Πρεμιέρα στην Ευρώπη και το κύπελλο (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την κυπελλική αναμέτρηση με τον Πιερικό και την πρόκριση, η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο της σεζόν 1963/64 και ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο. Αν και η Ενωση είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια την προηγούμενη χρονιά, δεν μπόρεσε να έχει ανάλογη συνέχεια. Ωστόσο, είναι η σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ έκανε τα πρώτα ευρωπαϊκά βήματα, αγωνιζόμενη στο κύπελλο πρωταθλητριών με αντίπαλο τη γαλλική Μονακό και πήρε το βάπτισμα του πυρός.

Ο Γένε Τσάκναντι αποχώρησε από την ΑΕΚ ως πρωταθλητής και αντικαταστάθηκε από τον Αυστριακό, Χάινριχ Μίλερ. Η Ενωση κατάφερε να κερδίσει το κύπελλο, αλλά στο πρωτάθλημα περιορίστηκε στην 3η θέση. Οι Σταματιάδης, Σκευοφύλακας, Παπαϊωάννου είχαν τις περισσότερες συμμετοχές με 29 ματς, ενώ ο μεγάλος Μίμης είχε ισάριθμο αριθμό τερμάτων! Διψήφιο αριθμό γκολ είχαν τόσο ο Κώστας Παπαγεωργίου (20), όσο και ο Κώστας Νεστορίδης (10).

Το μεγαλύτερο γεγονός της σεζόν ήταν η παρθενική ευρωπαϊκή συμμετοχή στο κύπελλο πρωταθλητριών. Η ΑΕΚ κληρώθηκε με την πανίσχυρη Μονακό και στη Γαλλία βίωσε απότομη προσγείωση, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 7-2. Στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, η Ενωση άγγιξε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη, αλλά ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό με αμφισβητούμενο πέναλτι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X