1960/61: Το σοκ του χαμένου τίτλου, το πρώτο βαλκανικό κύπελλο (VIDEO)

1960/61: Το σοκ του χαμένου τίτλου, το πρώτο βαλκανικό κύπελλο (VIDEO)

Με την αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που τελείωσε με ισοπαλία 1-1, ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ η σεζόν 1960/61

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που τελείωσε με ισοπαλία 1-1, ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ η σεζόν 1960/61. Μια χρονιά κακή, με την Ενωση να μη δείχνει πως κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το σοκ του χαμένου πρωταθλήματος στο φινάλε την προηγούμενη περίοδο. Η ΑΕΚ κατετάγη μόλις στην 4η θέση του πρωταθλήματος, ενώ και στο κύπελλο είχε αποκλειστεί από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη στον προημιτελικό νοκ άουτ αγώνα.

Προπονητής της ΑΕΚ εκείνη την περίοδο ήταν ο Χάρι Αουρέτνικ. Αυστριακός, μέλος της φημισμένης εκείνα τα χρόνια Αούστρια Βιέννης, ήταν ο πρώτος τεχνικός που ανέλαβε την Ενωση με τη σύσταση της μεγάλης κατηγορίας. Παρέμεινε στη θέση του παρά την απογοήτευση από τον χαμένο τίτλο, αλλά μόλις την 11η αγωνιστική αποχώρησε για να αναλάβει ο Τρύφωνας Τζανετής. Ως προπονητής χαρακτηριζόταν από την επιθετική φιλοσοφία, στηρίχθηκε στην ικανότητα του Νεστορίδη (πρώτος σκόρερ με 27 γκολ σε 27 ματς!), ενώ χρησιμοποίησε σε λίγα παιχνίδια και τον γιο του.

Πρώτος σε συμμετοχές ήταν για την ΑΕΚ ο Ανδρέας Σταματιάδης με 28 ματς, ενώ πρώτος σκόρερ ο Νεστορίδης με 27 γκολ. Στα αξιοσημείωτα της σεζόν η συμμετοχή της Ενωσης στο Α’ Βαλκανικό κύπελλο δευτεραθλητών, όπου όμως κατετάγη τελευταία στον όμιλο της. Η χρονιά είχε αποτυχία και στο κύπελλο Χριστουγέννων (μεταξύ ομάδων του τέως ΠΟΚ), αλλά και η μυθική μονομαχία με τη Σάντος του Πελέ, ο οποίος είχε σκοράρει στη νίκη με 3-0.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X