Το σχέδιο της ΕΠΟ για τη νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδος

Πολλές αλλαγές προβλέπονται στη διεξαγωγή του Κυπέλλου από τη νέα σεζόν

Η αναδιάρθρωση στο ελληνικό πρωτάθλημα θα επηρεάσει φυσιολογικά και το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα SDNA, στο σχέδιο της Ομοσπονδίας υπάρχουν δύο προτάσεις. Στην πρώτη πρόταση το σύνολο αγώνων της διοργάνωσης είναι 131 με την προϋπόθεση να υπάρξει φάση ομίλων και στη δεύτερη 115 χωρίς ομίλους.

Στις τρεις πρώτες φάσεις θα πάρουν μέρος μόνο οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ εκτός αυτών που ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής και ανέβηκαν στη Φούτμπολ Λιγκ. Οι 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα μπουν στο κύπελλο από την 4η φάση, στην οποία όπως και στις προηγούμενες οι αγώνες θα είναι μονοί.

Οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα μπουν στη διοργάνωση από την πέμπτη φάση, για τη διεξαγωγή της οποίας οι προτάσεις είναι δύο. Η… παραδοσιακή με τη δημιουργία οκτώ ομίλων και τη διενέργεια τριών αγωνιστικών και η νέα πρόταση που προβλέπει οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 και οι δύο πρώτες της Φούτμπολ Λιγκ να δώσουν διπλούς αγώνες με τις υπόλοιπες ομάδες.

Στην έκτη φάση στην οποία θα έχουν προκριθεί 16 ομάδες προβλέπεται πάλι χωρισμός σε δύο γκρουπ «ισχυρών» – «ανίσχυρων» με βάση τη βαθμολογία των ομάδων στην προηγούμενη περίοδο.ν Στην προημιτελική και στην ημιτελική φάση προβλέπονται διπλοί αγώνες και τέλος προτείνεται η καθιέρωση διπλού τελικού.

Δείτε επίσης

Κανονικά με κόσμο το Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός

Η UEFA τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο -και όχι αποκλεισμό της έδρας- τους Σέρβους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *