Η ΑΕΚ ανακτά εκ νέου το πρεστίζ της και μέσω συμμετοχών στις Εθνικές ομάδες

Τα χρόνια που προηγήθηκαν, η ΑΕΚ γνώρισε απόλυτη απαξίωση και αυτό φάνηκε σε όλα τα επίπεδα. Σε αγωνιστικό, δεν έφταναν η καθήλωση του δικέφαλου σε χαμηλές πτήσεις, ήρθε και η πλήρης απουσία «κιτρινόμαυρων»

mantalos-mpakakis-μανταλος-μπακακηςΤα χρόνια που προηγήθηκαν, η ΑΕΚ γνώρισε απόλυτη απαξίωση και αυτό φάνηκε σε όλα τα επίπεδα. Σε αγωνιστικό, δεν έφταναν η καθήλωση του δικέφαλου σε χαμηλές πτήσεις, ήρθε και η πλήρης απουσία «κιτρινόμαυρων» από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Υπήρξαν περίοδοι, που ούτε ένας παίκτης της Ενωσης δεν υπήρχε σε Εθνικές ομάδες. Αυτό πλέον άλλαξε και η ΑΕΚ ανακτά εκ νέου το πρεστίζ της και μέσω συμμετοχής παικτών της σε αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Αυτό πλέον αλλάζει. Ηδη, από πέρυσι η ΑΕΚ έκανε δύο μέλη της, τους Μάνταλο και Μπακάκη, στελέχη της Εθνικής ομάδας ανδρών. Στην Εθνική Ελπίδων είναι μέλη οι Τζανετόπουλος και Γροντής. Και χθες, ήρθαν οι κλήσεις στην Εθνική Νέων τεσσάρων ακόμα «κιτρινόμαυρων», στα πρόσωπα των Ντούνη, Βιδάλη, Σβάρνα και Γαλανόπουλου. Αν σε αυτούς προσθέσετε και τους διεθνείς του εξωτερικού (Βάργκας και Μπαρόχα), η ΑΕΚ κάνει ήδη δεκάδα και πάει για άλλα.

Όπως έχετε ενημερωθεί, στην ΑΕΚ περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κλήσεις που θα κάνει – πιθανότατα την Παρασκευή – ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας. Με το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έχουν κάνει οι «κιτρινόμαυροι» στο πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλοί που βρίσκονται προ των πυλών, με πρώτους στη λίστα τους Αραβίδη και Πλατέλλα. Το σημαντικό πάντως είναι πως η ΑΕΚ ανακτά και πάλι τη λάμψη της.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Δείτε επίσης

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0: Πήρε το… φιλικό στην Τούμπα

Άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης με 2-0.