Γεωργιάδης στο enwsi.gr: «Ηγέτης και εμβληματικός ο Μαύρος» (VIDEO)

Ο Λάμπρος Γεωργιάδης για τον μεγάλο συμπαίκτη του

Η χθεσινή εκδήλωση θα μείνει αξέχαστη τόσο στον Θωμά Μαύρο, όσο και στην οικογένεια της ΑΕΚ. Στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του κορυφαίου Έλληνα σκόρερ «λύγισαν» όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να τιμήσουν τον μεγάλο Θ(ε)ωμά. Ο πρώην συμπαίκτης του, Λάμπρος Γεωργιάδης μίλησε στην κάμερα του enwsi.gr

«Είμαι πιο μικρός από τον Θωμά, ζούσα στην επαρχία, τον έβλεπα στην τηλεόραση και τον θαύμαζα. Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα, πολύ ρομαντικά από αγάπη, δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνω επαγγελματίας, στην πορεία όμως ήρθε και αυτό. Και βρέθηκα στην οικογένεια της ΑΕΚ, μαζί με τον Θωμά. Σίγουρα τα συναισθήματα είναι πολλά και δεν μπορούμε να τα περιγράψουμε».

Ήταν ηγέτης και εμβληματικός ο Θωμάς μέσα στα αποδυτήρια και στην καθημερινότητά σας για έναν νεαρό που ερχόταν στην ΑΕΚ;

«Σίγουρα ήταν. Παρότι είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών με το γόνατο όταν ήρθα το ’86, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση που ένας τόσο μεγάλος παίκτης με είχε πλησιάσει και σε κάποια παιχνίδια ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο».

Πιο αγωνιστικό στοιχείο εκτιμάς ότι ξεχώρισε τον Θωμά;

«Πιστεύω την εκτέλεση που είχε ο Μαύρος, από οποιαδήποτε θέση. Αυτό ήταν χάρισμα. Πρέπει να το έχεις αυτό, δεν είναι εύκολο. Το βλέπουμε και σήμερα αυτό. Το πλεονέκτημά του ήταν ότι πάταγε πολύ καλά, γύριζε μέσα στην περιοχή και γενικά η αντίπαλη ομάδα δεν μπορούσε να ησυχάσει ποτέ με τον Θωμά».

 

Δείτε επίσης

Gazzetta dello Sport: «Ο Παναιτωλικός η μόνη ομάδα που δεν έχει κερδίσει στην Ευρώπη»

Η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ετοίμασε αφιέρωμα στον Παναιτωλικό για την αρνητική επίδοσή του στην Ευρώπη