Δεν… τελειώνει η άμυνα με τον Τσιγκρίνσκι

Διόλου απίθανη είναι η απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να σκέφτονται την πλαισίωση του Ουκρανού με έναν παίκτη διαφορετικών χαρακτηριστικών.

Διόλου απίθανη είναι η απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να σκέφτονται την πλαισίωση του Ουκρανού με έναν παίκτη διαφορετικών χαρακτηριστικών.

Μετά την αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, η ΑΕΚ δεν αφήνει στην άκρη την υπόθεση της άμυνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «κιτρινόμαυροι» κοιτούν και άλλον κεντρικό αμυντικό ο οποίος όμως έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ουκρανό Τσιγκρίνσκι.

Το σκεπτικό είναι απλό και έχει να κάνει με τις επιταγές του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Η εξισορρόπηση της ταχύτητας και δύναμης είναι το ένα κομμάτι. Το ζευγάρωμα του δεξιού ποδιού του 29χρονου στόπερ με ένα… αριστερό είναι ένα άλλο κομμάτι.

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει να βρει έναν πιο ταχύ στόπερ, ώστε να εξισορροπήσει τη δύναμη του Τσιγκρίνσκι και παράλληλα έναν αμυντικό ο οποίος θα μπορεί να κάνει παιχνίδι, χρησιμοποιώντας το αριστερό του πόδι, πράγμα θεμελιώδες για όλες τις ομάδες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη διαγώνια ανάπτυξη και την προώθηση των ακραίων μπακ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη σε πιο επίπεδο προτεραιότητας βρίσκεται αυτή η περίπτωση, καθώς η ΑΕΚ είναι γνωστό πως έχει πολλά ανοικτά μέτωπα, όπως η περίπτωση του αριστερού μπακ, του επιθετικού αλλά και την περίπτωση του αριστερού μπακ. Όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται καθόλου οι εξελίξεις που αναμένονται για τις θέσεις των εξτρέμ.

Τα παραπάνω πάντως δεν σηματοδοτούν τον οριστικό παραγκωνισμό των στόπερ που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ. Σίγουρα θα προκύψει κάποιο ξεσκαρτάρισμα, το οποίο όμως θα προκύψει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Δείτε επίσης

Σουάρες: «Το τακουνάκι ήταν η μόνη επιλογή μου!»

Το καταπληκτικό τέρμα του Σουάρες με τακουνάκι κάνει τον γύρο του κόσμου