Ανδριόπουλος: «Δεν επηρεάζεται το γήπεδο της ΑΕΚ-Ο Δήμος κάνει κακό στους δημότες»

Ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου για την ανελέητη επίθεση της «Αγιάς Σοφιάς»

Τις νέες παλινωδίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ επιχείρησε να εξηγήσει ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος που έκανε λόγο για ανεξήγητη κωλυσιεργία και πολιτικούς χειρισμούς στο θέμα της υπογειοποίησης.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι η «Ένωση» είναι προετοιμασμένη για όλα και ότι το μόνο που καταφέρνει η δημοτική αρχή είναι να στερεί ποιότητα ζωής από τους δημότες, ξεκαθάρισε πως ούτε οι δικές της κινήσεις, ούτε οι προσφυγές επηρεάζουν την πορεία του έργου.

Εξάλλου, τόνισε ότι αυτό προχωρά κανονικότατα, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το πρότζεκτ βρίσκεται μια εβδομάδα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος στον Σπορ Fm

Για τους χειρισμούς του Δήμου στο θέμα της υπογειοποίησης: «Ο νόμος που έχει ψηφιστεί εδώ και 2,5 χρόνια και η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα κάνουν σαφές ότι η υπογειοποίηση είναι ένα έργο που το έχει ανάγκη το γήπεδο και το είχε ανάγκη και η πόλη από την εποχή πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κακώς δεν έγινε τότε γιατί θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση της περιοχής. Ξέχωρα από το γήπεδο, αυτό το έργο βοηθάει τον Δήμο και αποτελεί εισήγηση όλων των συγκοινωνιολόγων».

Για τον λόγο που ο Δήμος έχει αυτή τη στάση: «Αυτά είναι πολιτικοί χειρισμοί. Για ένα μεγάλο διάστημα ο Δήμος υποστήριζε ότι το έργο της υπογειοποίησης έπρεπε να γίνει, αλλά όχι το γήπεδο. Τώρα που γίνεται το γήπεδο, δεν θέλουν την υπογειοποίηση. Αυτή η καθυστέρηση του Δήμου δεν οδηγεί πουθενά, απλά τον απομονώνει. Θυμίζω ότι ο Δήμος έχει γνωμοδοτικό ρόλο. Ήταν αρνητικός και στη ΜΠΕ του γηπέδου, αλλά ο κ. Σκουρλέτης υπέγραψε και βγήκε η άδεια. 


Άρα αυτό που κάνει τώρα ο δήμος, κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα, είναι να απομονώνεται. Δεν κοστίζει χρήματα στην ΑΕΚ, απλά ταλαιπωρεί τους πάντες. Στερεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής από τον κάτοικο της Νέας Φιλαδέλφειας. Πήγαμε τους συγκοινωνιολόγους του έργου στον Δήμο, τους απάντησαν σε όλα και ουδέποτε αμφισβητήθηκαν αυτά που είπαν. Τα υπόλοιπα είναι πολιτικοί χειρισμοί». 

Για το κατά πόσο δημιουργούν πρόβλημα στο έργο οι προσφυγές και γενικά οι αντιδράσεις:«Πρακτικά όλο αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια της ΑΕΚ, ενώ έχει ξεκινήσει το έργο, σύρεται στα δικαστήρια. Δεν παύει να είναι μια διαρκής ενόχληση σε αυτό που κάνουμε, δεν είναι ευχάριστο. Στην προκειμένη περίπτωση θα περιμένουμε. Η ΑΕΚ είναι απόλυτα προετοιμασμένη και υπάρχει ένα δεδικασμένο με το νόμο που εγκρίθηκε στο σύνολό του από το ΣτΕ. Είμαι αισιόδοξος, αλλά ησυχάζω μόνο τη μέρα που βγαίνουν και ανακοινώνονται οι αποφάσεις». 

Για την απόφαση δικαστηρίου που δικαίωσε μέλη της Ερασιτεχνικής σχετικά με την έγκριση του παραχωρητηρίου: «Η ΑΕΚ θα κάνει έφεση, θεωρεί ότι δεν είναι σωστά κάποια πράγματα όπως έχουν διατυπωθεί στην απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, δεν επηρεάζεται η οικοδομική άδεια».

Για τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης προκάτ εξεδρών προσεχώς στο γήπεδο: «Αυτά που γράφονται για τα προκάτ των εξεδρών δεν ξέρω ούτε ποιος τα γράφει, ούτε για ποιο λόγο. Το έργο εκτελείται στο χρονοδιάγραμμά του και κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται και να κάνει προβλέψεις. Είμαστε μια εβδομάδα πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Δεν θέλω να σχολιάζω τεχνικά ζητήματα, για τα οποία μπορούν να εκφράζονται μονάχα οι αρμόδιοι». 

Για την κωλυσιεργία του Δήμου στο θέμα της υπογειοποίησης: «Η οικογένεια της ΑΕΚ, εκτός από το έργο που υλοποιείται, δίνει καθημερινή μάχη με αυτές τις δικαστικές οχλήσεις που υπάρχουν. Έχει ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος ότι ο Δήμος έπρεπε να γνωμοδοτήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου, έπειτα πήρε σιωπηρή παράταση και έκανε δημοτικό συμβούλιο μόλις χθες. Όλα αυτά ενώ τα σκουπίδια παραμένουν στο ίδιο σημείο, σε ζώνη πυρασφάλειας του άλσους. Εξηγήστε μου γιατί από τον Ιούλιο έχει βγει σε δημόσια διαβούλευση η ΜΠΕ και σήμερα, 44 μέρες μετά, δεν έχει γνωμοδοτήσει ακόμα.

Η άδεια έχει βγει, το έργο υλοποιείται και η υπογειοποίηση θα γίνει γιατί ζούμε σε κράτος με νόμους. Με αυτό που κάνει ο Δήμος χάνει όλα τα πλεονεκτήματα του έργου. Τι νόημα έχει να είσαι εναντίον ενός έργου όταν αυτό υλοποιείται και είναι υπέρ του το ανώτατο δικαστήριο, η κυβέρνηση και όλες οι αρχές του τόπου; Ο Δήμος κάνει κακό στους δημότες του. Αντί να δουν πως θα αγκαλιάσει η πόλη το γήπεδο και πώς θα αναβαθμιστεί, κωλυσιεργούν και αντιδρούν, χωρίς αυτό να οδηγεί πουθενά».

2 Σχόλια

  1. ΠΑΛΙ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ …ΕΡΑΣΤΗ ΣΟΥ ΡΕ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ ΚΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΗΜΑΡΤΟΝ ΒΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!

    • Νομίζω ότι πρέπει να οργανωθεί καλά ένα πάνε σωστικό συλλαλητήριο , ειρηνικό, για την απαίτηση μας να προχωρήσει ένα έργο πνοής για την νέα Φιλαδέλφεια και να καταδικάσουμε τους κόκκινους δούλους του χοντρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *