Τουμπάκοβιτς: «Ο αδελφικός μας λαός ήταν δίπλα μας, μόνο αγάπη και σεβασμός για την ΑΕΚ»

Αναλυτικά όσα είπε για το ιστορικό ταξίδι της «Ένωσης»

Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της Παρτιζάν και αναφέρθηκε στο ιστορικό παιχνίδι με την ΑΕΚ εν μέσω βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ.

«Παρότι έχουν περάσει 21 χρόνια από το παιχνίδι με την ΑΕΚ θυμάμαι τα πάντα με λεπτομέρειες. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο από συναισθηματικής πλευράς. Η ΑΕΚ ταξίδεψε σε μια χώρα που βρισκόταν σε πόλεμο με έναν ξεκάθαρο πιο ισχυρό αντίπαλο, ένα κομβόι από οπαδούς της ήρθε οδικώς στο Βελιγράδι. Το γεγονός ότι στο γήπεδο βρέθηκαν 15.000 άτομα μας έδωσε δύναμη να αντέξουμε και να αψηφήσουμε τον πόλεμο. Κανείς δεν ένιωσε φόβο εκείνες τις στιγμές, ούτε οι παίκτες, ούτε εγώ. Το αντίθετο θα έλεγα», τόνισε ο Τουμπάκοβιτς και συνέχισε: «Θυμάμαι που μου έδωσαν το κασκόλ της ΑΕΚ πριν ξεκινήσει το ματς. Το έβαλα στο λαιμό μου και δεν το έβγαλα ως το τέλος. Δεν είχε σημασία το αποτέλεσμα αλλά το πάθος μας να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι έκαναν κάτι που ήταν άτιμο. Ότι ο βομβαρδισμός πρέπει να σταματήσει και ότι ο αδελφικός μας λαός ήταν δίπλα μας σε αυτό. Φανταστείτε την αγάπη και τον σεβασμό που είχαν ο κόσμος και το κλαμπ στην ΑΕΚ που έκανε αυτό το ταξίδι».

Μιλώντας για τη ζωή τον καιρό των βομβαρδισμών τόνισε: «Σε όλη τη διάρκεια της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ κάναμε καθημερινώς προπονήσεις μόνο τα μεσημέρια. Δεν ήταν σκληρή προπόνηση, λίγες ασκήσεις, λίγο παιχνίδι με την μπάλα. Όλα γίνονταν από την επιθυμία μας να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να δείχνουμε με αυτό τον τρόπο ότι αντιστεκόμαστε».

Τέλος μίλησε και για τη σημερινή κατάσταση: «Είναι πολύ σημαντικό αυτές τις μέρες να ακολουθούμε τους κανόνες και τις οδηγίες ώστε να περάσει το συντομότερο δυνατό. Αντίθετα με τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ, όταν ξέραμε ποιος είναι ο εχθρός και πότε να τον περιμένουμε, τώρα εκτός από ένα όνομα γνωρίζουμε ελάχιστα. Αλλά όπως κερδίσαμε τότε είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και τώρα».

Δείτε επίσης

Μάνατζερ Τσιγκρίνσκι: «Θα παίξει με τον Παναθηναϊκό -Η μάχη για το Champions League συνεχίζεται»

Οσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αλεξάντρ Πάνκοφ