Σάκης Τόλης: «Καθυστερούσαμε συναυλίες για να δούμε την ΑΕΚ»

Η πολύ πετυχημένη Metal μπάντα Rotting Christ, έχει μια μεγάλη κιτρινόμαυρη καψούρα

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Non Serviam, ο Σάκης Τόλης, ψυχή των Rotting Christ, μιλάει στην ιστοσελιδα «gazzettagr» για το μεγάλο ταξίδι της μπάντας και αναφέρθηκε στην αγάπη όλων των μελών των Rotting Christ στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Στο ξεκίνημα του βιβλίου κάνεις αναφορά στο ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ. Ήταν τότε η φάση σας «ΑΕΚ ουίσκι και Rotting Christ δίσκοι»;

«ΑΕΚ ήμασταν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν πηγαίναμε στη σκεπαστή δύο ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Δεν χάναμε παιχνίδι, συνδυάζαμε την μουσική με το ποδόσφαιρο. Τo metal τότε είχε πιο πολύ σχέση με το ποδόσφαιρο. Οι μεταλάδες ήταν μέσα στη φάση, ήταν πως να το πω, η ακραία τάση, ένας ελαφρύς χουλιγκανισμός, όχι χωρίς λόγο. Μας άρεσε αυτή η φάση. να παίρνουμε χαρά από την ομάδα. Ήταν underground».

Είναι αλήθεια πως την κοπανήσατε από τις ηχογραφήσεις για να δείτε την ΑΕΚ στην Ολλανδία;

«Είχαμε φάει τότε τρία γκολ από την Φίτεσε και βρισκόμασταν στην Ολλανδία. Αφήσαμε την ηχογράφηση του Dead Poem και μας έψαχναν από την εταιρία στη Γερμανία. Είχαμε πει ψέματα πως είχαμε πάθει κάτι και βρισκόμαστε στο νοσοκομείο. Χάσαμε τότε 3-0 με τον Μαχλά να σκοράρει κόντρα στην ΑΕΚ.

Μας άρεσε το ποδόσφαιρο και η όλη φάση. Από εκεί και πέρα μάθαμε και συνειδητοποιήσαμε πως έχουν μπει και διάφορα άλλα στο ποδόσφαιρο. Προσωπικά μου αρέσει η πολύ η ΑΕΚ, σαν ιδέα και σαν ομάδα. Δεν είμαι προσωπολάτρης ούτε με προέδρους, ούτε με παίκτες. Μου αρέσει ο άλλος να παλεύει για την ιδέα».

Απ’ όσο ξέρουμε έχει καθυστερήσει και συναυλία στην Αμερική λόγω της ΑΕΚ…

«Ναι παίζαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και παρακολουθούσαμε το ντέρμπι μέσω streaming. Υπήρχε η διαφορά ώρας και τρενάραμε την συναυλία λέγοντας κάποιες ψεύτικες δικαιολογίες προκειμένου να δούμε τι θα συμβεί στο φινάλε του αγώνα. Είχαμε τρελαθεί. Είχαμε το laptop, ήταν κάτι πρόσφατο πριν από έξι χρόνια. Υπήρχε η τεχνολογία για να δούμε το παιχνίδι».

Δείτε επίσης

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η πρώτη νίκη της ποδοσφαιρικής κανονικότητας!» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση της ΑΕΚ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος