Ποτέ ξανά προπονητής δεν είχε τέτοια επιρροή στην ΑΕΚ

Ο Τάσος Καπετανάκος καταπιάνεται στο blog του με όσα κάνει στην ΑΕΚ ο Μιγκέλ Καρντόσο και είναι πολλά

Από την πρώτη ημέρα που η ΑΕΚ αντάμωσε τον Μιγκέλ Καρντόσο αναπτύχθηκε μια πρωτοφανής, για τα δεδομένα μας, σχέση εμπιστοσύνης χωρίς να υπάρχει παρελθόν. Η ΑΕΚ του προσέφερε εξ’ αρχής και του προσφέρει ως όφειλε ότι μπορεί, πράγματα που γνώριζε ο Πορτογάλος πολύ πριν υπογράψει. Και ήρθε γνωρίζοντας τα. Με έξι μεταγραφές ξεκίνησε η προετοιμασία, με επτά πήγε στο Κίελτσε και σύντομα θα έχουν γίνει εννέα με τον φορ και τον εξτρέμ. Και με ανοιχτό παράθυρο να γίνουν δέκα μέχρι την 31η Αυγούστου. Στο κάδρο βάλτε και τις πωλήσεις που σύντομα θα βρούμε μπροστά μας. Και αυτά τα γνώριζε ο Καρντόσο.

Από την ημέρα που ήρθε ο Πορτογάλος προπονητής τα πάντα έχουν γίνει με την έγκριση του. Πριν φτάσει στα μέρη μας είχαν γίνει οι μεταγραφές των Αθανασιάδη, Ντέλετιτς και Σαμπανάτζοβιτς, με την… υπογραφή του ήρθαν στην Αθήνα οι Ζεράλδες, Παουλίνιο και Σιμάο, ενώ έδωσε έγκριση και για τον Βράνιες παρά τους αρχικούς σοβαρούς ενδοιασμούς του. Αλλωστε ο Βόσνιος είναι μια περίπτωση πολύ διαφορετική από τους υπόλοιπους, που ήρθε κάτω από συγκεκριμένα δεδομένα και με μεγάλη επιθυμία του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η επαφή με Ολιβέιρα

Τώρα η ΑΕΚ κάνει την προσπάθεια της για τον φορ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι ο πρώτος στόχος. Η Ενωση κινείται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα, καθώς το 1-1.2 εκατ.ευρώ είναι διατεθειμένη να το δώσει ως συμβόλαιο. Το μεγαλύτερο της νέας εποχής. Και αυτό είναι μια πρόοδος. Μένει να πειστεί ο 27χρονος να αφήσει το επίπεδο που παίζει ή θέλει να παίζει, για χάρη της Ελλάδας που κάνει συνεχώς βήματα πίσω συνολικά ως ποδόσφαιρο. Και έτσι δυσκολεύουν ακόμη και μεταγραφές τέτοιου τύπου. Εδώ ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει αναλάβει δράση. Να πείσει τον παίκτη ότι εδώ θα πάρει… φόρα για να ξεπεταχτεί ξανά στο παραπάνω επίπεδο. Και το παράδειγμα του Εζεκίελ Πόνσε είναι χαρακτηριστικό. Για να πάει εκεί που έδειχνε ότι κάποτε θα φτάσει ο Νέλσον, αλλά δεν τα κατάφερε μέχρι σήμερα. Και παρά τις μεγάλες δυνατότητες του και το ταλέντο του δεν έκανε το… κλικ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην υπόθεση Βέρντε μπορεί να μην έχει άμεσα τέτοια σχέση, αλλά σίγουρα και εκεί έχει βάλει το χέρι του ο Πορτογάλος για να τελειώσει το deal. Κάτι που θα γνωρίζουμε το Σαββατοκύριακο είναι η αλήθεια. Και ο Ιταλός, στα 23 του, αν αγοραστεί από την ΑΕΚ, θα είναι σίγουρα μια… σπάνια επένδυση για το κλαμπ.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ το αποφάσισε και το έπραξε. Εμπιστεύεται τον Καρντόσο, του αφήνει χώρο, του δίνει τα εφόδια να φτιάξει την νέα ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που θα χρειαστεί χρόνο όπως λένε όσοι οι ειδικοί του ποδοσφαίρου καταθέτουν γνώμη για το νέο πλάνο. Όχι τα τετριμμένα ότι χρειάζεται χρόνο κάθε μια νέα ομάδα. Εδώ η ΑΕΚ αλλάζει τσιπάκι. Για να παίξει κάτι άλλο. Να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα. Να γίνει πιο ελκυστική στο μάτι, πιο θελκτική στο χορτάρι για τους ποδοσφαιρόφιλους. Να μπει στο νέο γήπεδο έτοιμη, όπως την θέλει ο Μελισσανίδης. Και ο Καρντόσο μπορεί να καυχιέται ότι ποτέ κανείς προπονητής δεν είχε τέτοια επιρροή στην ΑΕΚ πολυεπίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι νωρίς ακόμη να το δούμε.

Δείτε επίσης

Ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της ΑΕΚ έκανε η Ξάνθη

Η ομάδα της Ξάνθης προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.