Παρατηρήσεις για τη μελέτη της υπογειοποίησης υπέβαλε ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας στην Περιφέρεια Αττικής

Το Δελτίου Τύπου του Δήμου για το μεγάλο έργο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στη διαβούλευση για τη μελέτη του έργου της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κων/νου –Φωκών μπροστά από το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ, συμμετείχε με γραπτό υπόμνημα παρατηρήσεων ο Δήμος Nέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Οπως αναφέρει ο Δήμος, από τα τεύχη της μελέτης που δόθηκαν για διαβούλευση, διαπιστώθηκαν δύο κύριες διαφορές σε σχέση με την μελέτη για την οποία είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας:

Η πρώτη αφορά την αναστολή της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Χρ. Σμύρνης για την κατασκευή μιας δεύτερης επιπλέον ράμπας εισόδου στον υπόγειο χώρο στάθμευσης των VIP.

Η δεύτερη αφορά την κατάργηση των δύο κυκλοτερών κόμβων που προβλέπονταν στην Πλατεία Πατριάρχου και στη διασταύρωση Δεκελείας και Φωκών. Οι δύο αυτές αλλαγές αφορούσαν δύο σημεία αιχμής στην αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο :

η ράμπα βύθισης της Χρ. Σμύρνης, δεν καταργείται ως σχέδιο αλλά προβλέπεται ότι θα κατασκευαστεί, εάν και όποτε συναινέσει η δημοτική αρχή,
η κατάργηση των δύο κυκλοτερών κόμβων δεν συνοδεύεται από κυκλοφοριακή μελέτη για το κέντρο του Δήμου.

Οι δύο κόμβοι όμως είχαν προβλεφθεί για να διευκολύνεται η ροή των οχημάτων στην Δεκελείας, δεδομένου ότι λόγω της υπογειοποίησης, τμήματα δρόμων δεν θα εξυπηρετούν διαμπερείς κινήσεις και θα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η Δεκελείας.

Ο Δήμος στο υπόμνημα του επανέφερε τα επιχειρήματα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι το έργο της υπογειοποίησης δεν εξυπηρετεί σε τίποτε τις μέρες διεξαγωγής των αγώνων, δεδομένου ότι η κίνηση θα διακόπτεται αναγκαστικά πριν και μετά το υπογειοποιημένο τμήμα.

Επιπλέον είναι ένα δαπανηρό δημόσιο έργο που θα επιφέρει κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου καθώς και μια σειρά άλλων αρνητικών επιπτώσεων και κινδύνων. Για τους λόγους αυτούς, το έργο της υπογειοποίησης δεν έλαβε ούτε μια θετική ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντίθετα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διατυπώθηκε λεπτομερής εναλλακτική πρόταση χωρίς υπογειοποίηση που θα εξασφάλιζε την βελτίωση της πρόσβασης στο γήπεδο και ταυτόχρονα την ασφαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Μια πρόταση βασιζόμενη στην βιώσιμη αστική κινητικότητα, την σύγχρονη τάση για το σχεδιασμό κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις.

Είναι τέλος φανερό ότι οι αλλαγές που έγιναν σε σχέση με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, απαιτούν νέα κυκλοφοριακή μελέτη και διαφοροποιούν την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που εκδόθηκε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Δείτε επίσης

Βράνιες: «Πολύ σημαντική νίκη, πάμε ΑΕΚάρα!» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση του Βόσνιου στόπερ μετά το "διπλό" της ΑΕΚ στο Αγρίνιο

5 Σχόλια

 1. Kλα@ει ο πεθαμένος;;;;;;;

 2. ΣΤΑΜΑΤΗΣ

  Ντροπή σου τσάτσε του ιπποπόταμου.

 3. ΑρχικήΕνημέρωσηΑνακοινώσειςΔιαβουλεύσειςΑνακοίνωση σχετικά με Μελέτη με τίτλο “Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας”
  Ανακοίνωση σχετικά με Μελέτη με τίτλο “Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας”

  Facebook
  Twitter
  Google+
  Email
  Print
  Η Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του αρ. 2Α του Ν. 3316/2005, όπως προστέθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 29 του Ν. 4014/2011 και διατηρήθηκε σε ισχύ με το αρ. 377 παρ. 40 του Ν. 4412/2016, ανακοινώνει ότι:

  Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής η μελέτη με τίτλο “Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας” από την Ανώνυμη Κατασκευαστική Εταιρεία με την επωνυμία “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.” για λογαριασμό του Αθλητικού Σωματείου “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ” (Α.Ε.Κ.). Η μελέτη εκπονήθηκε δωρεάν και άνευ ανταλλάγματος και η διαδικασία αποδοχής της εν λόγω μελέτης εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής με την υπ’ αρ. 163/2014 απόφαση.

  Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σύμφωνα με τις αναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου μέσα σε χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης, δηλ. μέχρι 02/01/2019, να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει γνώση και να υποβάλλει παρατηρήσεις επί της προαναφερθείσας μελέτης.

  Η μελέτη διατίθεται προς γνώση στα γραφεία της Υπηρεσίας (πληροφορίες: κκ.Μ. Κύρκος & Αλ. Καλογερόπουλος Λεωφ. Συγγρού 80-88, 5ος όροφος, τηλ. 213.2065346) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση αυτής μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από την ανάρτηση της παρούσας ανακοίνωσης στις ιστοσελίδες.

  Παρατηρήσεις και σχόλια αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση dtyna@patt.gov.gr της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι 02/01/2019.

  ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ
  ΧΑ ΧΑ ΧΑ

 4. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ , ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ , ΚΟΠΤΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!!
  ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:
  ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ…
  ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΑΡΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.
  ΤΡΕΙ ΜΗΝΕΣ ΜΗΝΑΝΕ ΑΚΟΜΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *