Όλοι οι καλοί χωράνε!

Πως ο Ουζουνίδης έβαλε όλους τους… καλούς και κέρδισε το στοίχημα

Στα Γιάννινα είδαμε μία ΑΕΚ διαφορετική. Όμορφη, επιθετική, παραγωγική. Αυτό έχει εξήγηση. Διότι όταν μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλα σου τα όπλα, τότε έχεις τη δυνατότητα να παρουσιάσεις κάτι εντυπωσιακό. Όπως η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ουζουνίδης στο πρώτο παιχνίδι του β’ γύρου, τόλμησε να παρατάξει μία ομάδα με διαφορετική διάταξη. Το 3-5-2 βοήθησε την ΑΕΚ να κερδίσει μέτρα και χάρη στη σωστή προσέγγιση εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τους ποδοσφαιριστές που μέχρι πρόσφατα έπαιζαν αναγκαστικά σε άλλες θέσεις. Διότι δεν ήταν πάντα έτσι απλά τα πράγματα.

Σε πολλά από τα προηγούμενα παιχνίδια οι απουσίες δεν επέτρεπαν στον Ουζουνίδη να παίξει έτσι. Για παράδειγμα το φθινόπωρο δεν είχε τον Λιβάια στην Ευρώπη, οπότε έπρεπε να κάνει rotation για να μη μείνει χωρίς επιθετικό. Από το Νοέμβριο και μετά δεν είχε τον Μπακασέτα λόγω του θέματος με το συμβόλαιο. Τώρα που δεν έχει «υποχρεώσεις» Τετάρτη – Κυριακή και έχει χρόνο και στις προπονήσεις να δουλέψει και να εξελίξει πράγματα, με την πρώτη ευκαιρία η δουλειά έβγαλε καρπούς.

Η χρησιμοποίηση των Μάνταλου και Μπακασέτα ως εσωτερικών μέσων, έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ και να κινηθεί κάθετα και να εκμεταλλευτεί το πλάτος του γηπέδου με τα επιθετικά της μπακ. Αυτό δεν μπορούσε να το κάνει όταν έπαιζε για παράδειγμα με τον Σιμόες «κόφτη» και τους Μάνταλο και Μπακασέτα αναγκαστικά ως εξτρέμ.

Η παρουσία επίσης του Λιβάια ως δεύτερου επιθετικού και όχι ως παίκτη πίσω από τον φορ, τον έφερε πιο κοντά στη γραμμή κρούσης, μπέρδεψε τα αντίπαλα στόπερ διότι δεν ήξεραν ποιον να πρωτοφυλάξουν (τον Κροάτη ή τον Πόνσε) και έτσι τα δύσκολα έγιναν εύκολα.

Το κύριο ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να αξιοποιήσει σταδιακά όλα της τα «όπλα». Να πάρει περισσότερα πράγματα από τον Λούκας Μπογέ, αλλά κυρίως να βάλει στην εξίσωση τον Νέναντ Κρστίτσιτς, ο οποίος με το «καλησπέρα» έδειξε ότι διαθέτει εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Στο «Μεγάλη Βρεταννία», την Τετάρτη η συνάντηση του Big4

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση Αυγενάκη να γίνει το ραντεβού των Big 4 στο υπουργείο Πολιτισμού.