Ο θρίαμβος της λογικής

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα πρέπει να έχει η ΑΕΚ για μια ευτυχισμένη χρονιά

Το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα δικαιοσύνης. Αλλά διέπεται, από δικούς του κανόνες. Αν παραβιάσεις κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, θα το πληρώσεις. Πριν καν φτάσουμε στο περασμένο καλοκαίρι, τέτοιες μέρες ήταν, η ΑΕΚ αγνόησε το ίδιο το ποδόσφαιρο. Επαψε να λειτουργεί με λογική, έβαλε αλαζονεία, δεν δούλεψε με την ίδια ζέση και υπέστη σκληρή τιμωρία.

Η ΑΕΚ έτσι και αλλιώς έχει την ιδιαιτερότητα, όταν στραβώνει κάτι να το φτάνει μέχρι τέλους. Ετσι, καταγράφηκε μια χρονιά που δεν είχε σημείο αναφοράς, που έψαχνες απεγνωσμένα να βρεις κάπου για να πιαστείς και δεν υπήρξε τίποτα που να αφήνει. Ετσι, προέκυψε πυρ ομαδόν κατά της διοίκησης και το αίτημα να φτάσει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές.

Γίνονται αυτά; Θυμηθείτε τι συνέβη πέρυσι στον Ολυμπιακό. Αλλαξε ακόμα και τα σημαιάκια στο Ρέντη. Νέοι παίκτες, ελάχιστοι παλιοί, νέος προπονητής. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Παταγώδης αποτυχία. Κανένας εγχώριος τίτλος, η Ευρώπη χάθηκε νωρίς, έμειναν να ξεγελιόνται με τη δήθεν πιο θεαματική ομάδα και το τρομερό ποδόσφαιρο. Και πριν μπει ο Μάης καλά καλά, να σου και φουλ τα μεταγραφικά.

Στην ΑΕΚ οφείλουν να μάθουν από τα δικά τους λάθη και να μη λειτουργούν εν θερμώ. Να δουν πόσα γίνονται στους αντιπάλους και να βρουν το δικό τους τρόπο. Να δουλέψουν σκληρά και σε βάθος, να βάλουν ξανά τη λογική στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Να μην ψάχνουν άλλοθι, αλλά τον τρόπο που θα γίνει ξανά η ΑΕΚ ανταγωνιστική.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

Το πρώτο ματς του Παράσχου ήταν κόντρα στην ΑΕΚ (VIDEO)

23 χρόνια έχουν περάσει και η ιστορία επαναλαμβάνεται