Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Απίστευτο: Ο ανεκδιήγητος Περέιρα έπραξε άλλα από αυτά που ορίζει ο ΚΑΠ! (ΦΩΤΟ)

Ο αρχιδιαιτητής έχει χάσει τα… αυγά και τα πασχάλια στον τελικό

4 0

Στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ συνέβησαν απίθανα πράγματα. Οι διαιτητές άλλαξαν ρόλους λίγο πριν την σέντρα του τελικού, η ΚΕΔ και ο Μέλο Περέιρα το γνώριζαν, γράφτηκε στο φύλλο αγώνα όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ούτε προς τις ομάδες ούτε και σε κανέναν. Μιλάμε για πρωτοφανές γεγονός, με την ΑΕΚ να απαντάει άμεσα, στέλνοντας επιστολή προς τους πάντες. Φυσικά, η Ένωση δεν πρόκειται και δε θέλει να διεκδικήσει με ένταση το Κύπελλο

Ο Α’ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο ΟΑΚΑ το περασμένο σαββατόβραδο ως τέταρτος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικά τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε δηλαδή τη θέση του Μπορς πίσω από τα μόνιτορ.

Περιμένοντας τον αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα να… εμφανιστεί, έχει αξία να δούμε τι προβλέπει ο ΚΑΠ.  Η τριγωνική αλλαγή που συνέβη στον τελικό είναι αντίθετη με τους κανόνες του ΚΑΠ. «Σε περίπτωση αδυναμίας του διαιτητή ή του βοηθού, χρέη αναλαμβάνει ο ορισμένος τέταρτος διαιτητής», αναφέρει ξεκάθαρα ο ΚΑΠ.

Προφανώς και με την… βούλα του ΚΑΠ προκύπτει θέμα νομιμότητας και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την… εμφάνιση του Περέιρα.

Όσον αφορά και τα γελοία που διαρρέονται για το φύλλο αγώνος. Και οι… πέτρες γνωρίζουν, πως εδώ και έναν χρόνο ο κανονισμός έχει αλλάξει.  Οι ομάδες δεν παραλαμβάνουν ούτε υπογράφουν οι αρχηγοί το φύλλο αγώνα στο τέλος ενός ματς. Αποστέλλεται στις ομάδες συνήθως Δευτέρα ή Τρίτη με ηλεκτρονική μορφή. Νωρίτερα δεν το βλέπουν! Παρόλα αυτά, ως την Τετάρτη (15/5) η ΑΕΚ δεν το είχε παραλάβει και ζήτησε τελικά σήμερα να το λάβει.

Παράνομος και… διεθνής ο Περέιρα

Και στους διεθνείς κανονισμούς υπάρχει… παρατυπία του ανεκδιήγητου Περέιρα. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, ο μόνος ξεκάθαρος σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ. «Ο διαιτητής και ο βοηθός διαιτητή αντικαθίστανται υποχρεωτικά από τον 4ο! Ένας χειριστής VAR μπορεί να αντικαταστήσει μόνο έναν άλλο χειριστή VAR»!

Ο Περέιρα έχει παραβιάσει τους κανόνες και μάλιστα σε έναν τελικό Κυπέλλου. Αλλαξε με το έτσι θέλω τους βοηθούς του αγώνα, μια κίνηση που εγείρει… υποψίες. Η  FIFA και η UEFA θα έπρεπε να τον είχαν ήδη ωθήσει σε παραίτηση!

To LifeNews.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα