Νέο γήπεδο για την ΑΕΚ χωρίς δανεισμό που θα ανήκει μόνο στην ίδια

Έχει προκυρηχθεί ΑΜΚ μέχρι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ

Όπως πρώτο το enwsi.gr σας ενημέρωσε, η «Δικέφαλος 1924» στην επόμενη Γενική Συνέλευση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου θα προκηρύξει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, με παραίτηση του δικαιώματος παλαιών μετόχων, υπέρ νέων στρατηγικών επενδυτών.

Η διαδικασία αυτή γίνεται έτσι ώστε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην ίδια, ενώ δεν δανειστεί ούτε… ευρώ για την κατασκευή του. Στην ουσία δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου θα μετοχοποιηθούν όλα τα χρήματα που έχουν μπει ως τώρα για την ανέγερση της «Αγια Σοφιάς», με σκοπό να μην δημιουργηθεί το παραμικρό οικονομικό θέμα μελλοντικά για το σωματείο. Τα χρήματα αυτά προέρχονται κατά συντριπτική πλειοψηφία από τον Δημήτρη Μελισσανίδη που είναι ο βασικός χρηματοδότης του έργου, ενώ μικρότερα ποσά για το «σπίτι» της Ένωσης έχουν βάλει και οι Πέτρος Παππάς, Πόλυς Χατζηιωάαννου, Γιάννης Σαραντίτης και αρκετοί άλλοι.

Η ΑΜΚ γίνεται δηλαδή ώστε να καλύπτεται καθόλα νόμιμα το μετοχικό κεφάλαιο της «Δικέφαλος 1924» σε σχέση και με τα χρήματα που έχουν ήδη μπει στο γήπεδο προκειμένου το έργο να τελειώσει χωρίς δανεισμό και χωρίς την παραμικρή υποθήκευση μελλοντικών εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα ανήκει ολοκληρωτικό στο σωματείο και δεν θα υπάρχει η παραμικρή οικονομική «πληγή» ανοικτή.

Τέλος, η εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί μια ακόμα τρανή απόδειξη ότι το γήπεδο προχωράει με ιδιωτικά κεφαλαία. Αυτό είναι φυσικά πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, πόσο μάλλον για την σημερινής δύσκολη εποχή. Με βασικό χρηματοδότη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τους μέχρι τώρα συμπαίκτες και τα χρήματα που θα δοθούν από την Περιφέρεια ο Δικέφαλος προχωρά την ανέγερση του γηπέδου χωρίς να στηρίζεται πουθενά. Μελλοντικά αναμένονται χρήματα και από την ονοματοδοσία του γηπέδου, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν νέοι «συμπαίκτες» στο πλευρό του Μελισσανίδη. Φυσικά, τα χρήματα τόσο αυτά που έχουν μπει, όσα και εκείνα θα μπουν θα είναι υπέρ του ερασιτεχνικού σωματείου.

Όπως άλλωστε έχει ξεκαθαριστεί και ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων η «Αγια Σοφιά» θα ανήκει αποκλειστικά στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και όχι τη Δικέφαλος 1924.

Δείτε επίσης

Γαλανόπουλος ποστάρει… Μπακάκης αποθεώνει! (ΦΩΤΟ)

Ο Κώστας Γαλανόπουλος, σκόρερ στο χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ έδωσε το δικό του μήνυμα μέσω social media