Μελισσανίδης και με την… βούλα στην ΠΑΕ ΑΕΚ!

Κατατέθηκε για διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που καταργεί την διάταξη η οποία δεν επέτρεπε σε μέτοχο στοιχηματικής να έχει επίσημα ρόλο σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ

Στο αθλητικό νομοσχέδιο που έβγαλε χθες προς διαβούλευση ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αλλάζει ο νόμος του 1999, ο οποίος δεν επέτρεπε σε μέτοχο  στοιχηματικής  εταιρίας χωρίς πρόσβαση στο μάνατζμεντ να έχει μετοχές σε ΠΑΕ ή να βρίσκεται στο ΔΣ της.

Αν ο συγκεκριμένος νόμος ψηφιστεί, τότε ανοίγει ο δρόμος για τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποκτήσει ο ίδιος ή και συγγενής του πρώτου βαθμού μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ παράλληλα θα μπορεί να γίνει και πρόεδρος της.

Αναλυτικά τα άρθρα του νέου νομοσχεδίου που ανοίγουν τον δρόμο για τον ηγέτη της ΑΕΚ:

Άρθρο 82 – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 2725/1999 (Α΄ 121)

Στο άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), μετά την παρ. 7, προστίθεται παρ. 8 ως εξής :

« Δεν επιτρέπεται να είναι (α) μέλος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικού σωματείου που διατηρεί Τ.Α.Α ή μέτοχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (β) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικής ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας που καλλιεργεί άθλημα για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (γ) διαχειριστής Τ.Α.Α που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (δ) μέτοχος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (ε) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου ή διευθυντικό στέλεχος επαγγελματικής ένωσης του άρθρου 96 ή άλλου φορέα διοργάνωσης αγώνων για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (στ) διαιτητής, βοηθός διαιτητή, παρατηρητής, επόπτης, κριτής, σημειωτής, χρονομέτρης, κομισάριος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου συνδέσμου ή ομοσπονδίας διαιτητών αθλήματος για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή (ζ) αθλητής, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, βοηθός προπονητή, μέλος του προπονητικού ή του ιατρικού επιτελείου ή του υποστηρικτικού προσωπικού αθλητικής ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει μία ή περισσότερες από τις εξής ιδιότητες :

(α) είναι βασικός μέτοχος ή εταίρος αα) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης σύμφωνα με τα άρθρα 45 έως 50 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180) ή ββ) εταιρείας συνδεδεμένης με τις εταιρείες της περ. αα΄, κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251) ή γγ) άλλης εταιρείας, στην οποία οι εταιρείες της περ. αα΄ έχουν αναθέσει, με σύμβαση, τη διεξαγωγή των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή την επιλογή των γεγονότων στοιχηματισμού ή τον προσδιορισμό των ποσοστών απόδοσης αυτών ή τη διαχείριση του οικονομικού κινδύνου του στοιχηματισμού.

Για τους σκοπούς του παρόντος, βασικός μέτοχος ή εταίρος θεωρείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι κύριος ή συγκύριος μετοχών ή εταιρικών μεριδίων που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου ή κατέχει δικαιώματα ψήφου σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση της εταιρείας.

(β) είναι μέτοχος ή εταίρος σε άλλα νομικά πρόσωπα που είναι βασικοί μέτοχοι ή εταίροι εταιρείας της περ. α΄ ή μέτοχοι ή εταίροι των νομικών αυτών προσώπων ή των μετόχων ή εταίρων τους, απεριόριστα μέχρι του τελευταίου φυσικού προσώπου, και το οποίο κατέχει τόσες μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου, τα οποία, συνυπολογιζόμενα και αναγόμενα σε μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία της περ. α΄ υπερβαίνουν σε ποσοστό το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %)

(γ) είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος εταιρείας της περ. α΄

(δ) είναι σύζυγος ή συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού προσώπου που έχει μία από τις ιδιότητες των περ. α΄, β΄ και γ΄.

Για τον υπολογισμό του ποσοστού του δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) των περ. (α) και (β) λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή των δικαιωμάτων ψήφου που ανήκουν ή κατέχονται από κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, ιδίως από συζύγους, συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού, συνδεδεμένες επιχειρήσεις κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 και από κάθε άλλο οικονομικά εξαρτημένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».

Δείτε επίσης

Η ενδεκάδα της Τράμπζονσπορ κόντρα στην ΑΕΚ

Οι "εκλεκτοί" του Ουνάλ Καραμάν για το ΟΑΚΑ

6 Σχόλια

 1. γιωργος πατς21

  Ενδιαφερον εξελιξεις,για να δουμε!!!

 2. Καλο νεο. Φανταζομαι τωρα που δεν υπαρχει κωλυμα και θα παρει επισημα την ΠΑΕ θα μπορει να βαλει λεφτα γιατι μεχρι τωρα το σεναριο ελεγε οτι δεν μπορουσε να βαλει λεφτα. Πηρε και το ρουσφετι για το γηπεδο. Πλεον με το νομο θα μπορουν να μπουν τα λεφτα της ΠΑΕ στο γηπεδο. Καμια διαφωνια, αρκει η ΠΑΕ να παρει τις αντιστοιχες μετοχες. Να μην ανηκει το γηπεδο αποκλειστικα στη Δικεφαλος ΑΕ. Δηλαδη στο γιο του.

 3. Και το όνομα αυτού * Μήτσος* …………………..

 4. Αλέξανδρος

  Ιδού η Ρόδος λοιπόν

 5. ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

  τερμα ο ηγετης…
  τωρα πια mr president…

 6. ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

  xaxaaa ερε τι εχει να γινει…..
  ΑΡΘΡΟ ΧΑΡΑ ΤΩΝ τρολλλλ…
  χαχαααααα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *