Μεγαλείο ψυχής από Λέσχη Φίλων ΑΕΚ και Original Μυτιλήνης: Σε πλειστηριασμό φανέλα του Λιβάγια για να σωθεί φίλος του Παναθηναϊκού!

Συγκινητική κίνηση από την Original Μυτιλήνης, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να παίρνει την πρωτοβουλία

Απίστευτη κίνηση από τους οπαδούς της ΑΕΚ, που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ethnos.gr, ύστερα από πρωτοβουλία του Παναγιώτη Τσιντώτα, η Λέσχη Φίλων ΑΕΚ Μυτιλήνης μαζί με την Original Μυτιλήνης καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να σωθεί ο Γιάννης Βέης, που μάλιστα είναι φίλος του Παναθηναϊκού

Ο 30χρονος στα τέλη Ιουνίου διαγνώσθηκε με τη σοβαρή νευροεκφυλιστική νόσο ALS, με την τοπική κοινωνία να στέκεται σε αυτήν την προσπάθεια.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Γιάννης πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή νόσο. Το κόστος για τα νοσήλια και τη μεταφορά στο εξωτερικό έχει υπολογιστεί σε 75.000 ευρώ. Ο Γιάννης είναι από τα πιο αγαπητά παιδιά στο νησί και ο καλύτερος dj, που κάθε βράδυ ένωνε Ελληνες και τουρίστες, όμως τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου.

Ο Τσιντώτας πήρε την πρωτοβουλία

Την περιπέτεια του Γιάννη πληροφορήθηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ,Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μαζί με τη μητέρα του για να προσκυνήσει στη μονή Ταξιάρχη. Αμέσως κινητοποιήθηκε, ενημέρωσε τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ και δώρισε μία φανέλα του Μάρκο Λιβάγια με υπογραφές απ’ όλους τους παίκτες της ομάδας της «Ενωσης». Ο Έλληνας τερματοφύλακας συνάντησε τον αντιπρόεδρο της Λέσχης φίλων ΑΕΚ Μυτιλήνης στη Νέα Φιλαδέλφεια και του έδωσε τη φανέλα.

Η Λέσχη Φίλων της Ένωσης μαζι με την Original της Μυτιλήνης οργανώνουν λοταρία, με τα έσοδα της να πηγαίνουν στον Γιάννη. Η τιμή του κάθε λαχνού είναι 5 ευρώ και η διάθεσή τους έχει ξεκινήσει. Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Αυγούστου στα γραφεία της λέσχης των φίλων της ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Νίκος Καλέσογλου μίλησε στο ethnos.gr και τόνισε πως η κινητοποίηση είναι καθολική από όλη την κοινωνία του νησιού. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο Γιάννης είναι φίλος του Παναθηναϊκού, αλλά οι οπαδικές αποχρώσεις δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στη σωτηρία ενός νέου και αγαπητού παιδιού.

«Εχουμε συγκλονιστεί όλοι από την περιπέτεια του Γιάννη. Και ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του είναι άνθρωποι μάλαμα. Αγαπητοί, δουλευταράδες, φιλότιμοι. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Βοηθάμε όλοι όπως μπορούμε. Εδώ εμείς δεν είμαστε οπαδοί, όπως κακώς το εννοούν κάποιοι. Είμαστε κλαμπ φίλων της ΑΕΚ και πάνω απ΄όλα άνθρωποι. Φανταστείτε δεν είναι μέλος μας ο Γιάννης. Νομίζω είναι Παναθηναϊκός, αλλά αυτά δεν τα κοιτάει και δεν πρέπει να τα κοιτάει κανείς τέτοιες ώρες», είπε ο Καλέσογλου και συμπλήρωσε: «Ολο το νησί έχει κινητοποιηθεί, οι επαγγελματίες, οικογενειάρχες, όλοι. Μάλιστα, με τη δύναμη της τεχνολογίας και του facebook ξέρω πως ευαισθητοποιήθηκε μία επιχειρηματίας από τον Καναδά που κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Είναι πολύ συγκινητικές και ιδιαίτερες οι στιγμές για όλους. Αυτό που προέχει είναι να γίνει καλά το παλικάρι, να το δούμε πάλι να παίζει την αγαπημένη του μουσική και θα έχουμε κερδίσει μία ζωή. Οφείλω, επίσης, να ευχαριστήσω όσους μας έχουν προβάλει και ειδικά τον Τσιντώτα, που έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Οι λαχνοί διατίθενται από μέλη του ΔΣ: τηλ.6907991525, 6946037842, 6988218007, 6944135395. Η διεύθυνση της λέσχης είναι Θεοκρίτου 57 Πλατεία Αλυσίδας 81100 Μυτιλήνη. Τράπεζα Πειραιώς – Γιάννης Βέης / GR69 0172 7090 0057 0905 6767 816

Δείτε επίσης

Παπακώστα για υπογειοποίηση: «Εργο για τους πολίτες και τη Νέα Φιλαδέλφεια για 50 χρόνια»

Όλα όσα είπε η Ανθή Παπακώστα στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας