Τελευταία Νέα

Λόπες: «Να ακολουθούμε τις οδηγίες αναφορικά με τον κορωνοϊό -Η ΑΕΚ μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε»

Ο Πορτογαλός άσος της «Ένωσης» μίλησε σε πορτογαλικό Μέσο για την κατάσταση που βιώνει λόγω του κορωνοϊού

Ο Έλντερ Λόπες παραχώρησε συνέντευξη στην Πορτογαλία αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο άσος της «Ένωσης», μίλησε στην ιντερνετική έκδοση της «A bola» αναφορικά με το πως ζει τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Παράλληλα, αναφέρει τον… τρόπο δουλειάς που γίνεται εξ’ αποστάσεως, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα στον πορτογαλικό λαό.

Αναλυτικά:

Πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα τη «μάχη» κατά του Covid-19;

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει τα πάντα. Είτε πρόκειται για τον αθλητισμό, είτε για το εμπόριο ή για τα εστιατόρια. Υπάρχουν περιορισμοί που δεν έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Χθες έπρεπε να πάω για ψώνια για βασικά τα αγαθά και παρατήρησα ότι στην περιοχή που μένω δεν υπάρχει απολύτως κανείς στους δρόμους και τα καταστήματα είναι σχεδόν όλα κλειστά. Επομένως, πιστεύω ότι οι άνθρωποι ακολουθούν τις εντολές της κυβέρνησης και των υπεύθυνων φορέων υγείας με μεγάλη ευθύνη».

Πώς είναι η καθημερινότητά του, λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη νέα πραγματικότητα;

«Δουλεύω από το σπίτι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η ΑΕΚ μας έδωσε ορισμένες οδηγίες, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε σωστή δουλειά. Αλλά κάθε μέρα πραγματοποιούμε βιντεοκλήσεις, οπότε καταλήγουμε πάντα να κάνουμε προπόνηση μαζί. Νομίζω ότι είναι μια καλή μεθοδολογία, αφού καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τις συνήθειες και το ομαδικό πνεύμα, στο μέτρο του δυνατού, σύμφωνα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Ποια είναι η βασική υγειονομική περίθαλψη που έχετε ακολουθήσει σε αυτό το στάδιο;

«Πάνω απ ‘όλα, προσπαθώ να σεβαστώ τις εντολές που έδωσαν τόσο η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας όσο και η Γενική Διεύθυνση Υγείας και προσπαθώ να ασχοληθώ όσο το δυνατόν περισσότερο με την προσωπική υγιεινή, πλένοντας τα χέρια μου τακτικά. Σε περίπτωση που χρειάζεται να φύγω από το σπίτι, έχω επίσης ένα σετ με γάντια, μάσκες και απολυμαντικά χεριών που έδωσε η ΑΕΚ σε όλους. Έτσι μας παράσχει όλα όσα είναι απαραίτητα για να προστατευθούμε».

Για την γνώμη του σχετικά με τα μέτρα που εγκρίθηκαν πρόσφατα στην Πορτογαλία;

«Πιστεύω ότι η Πορτογαλία λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19. Ουσιαστικά, είναι επιτακτική η τήρηση των προτύπων υγιεινής που συνιστά η Γενική Διεύθυνση Υγείας. Οι άνθρωποι πρεπει να μένουν στο σπίτι ακόμα περισσότερο τώρα. Νομίζω ότι οι έξοδοι τους πρέπει να περιορίζονται στα ουσιαστικά. Φαρμακεία και σούπερμάρκετ».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον πορτογαλικό λαό;

«Πάνω απ ‘όλα, μην χάσετε την ελπίδα. Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι εύκολη και θα πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι θα τις ξεπεράσουμε. Γι ‘αυτό, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυστηρά τις ενδείξεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε τη φυσιολογική μας ζωή το συντομότερο δυνατό!».

Δείτε επίσης

ΑΕΚ-«Αγιά Σοφιά»: «Όταν τα πρώτα φορτηγά έκαναν την εμφάνισή τους…» (ΦΩΤΟ)

Η σημερινή ανάρτηση της ΠΑΕ από τις αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ