Λαμπρόπουλος: «Χρειαζόμαστε τη νίκη με τη Βοσνία»

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ για το Ελλάδα-Βοσνία και για την καριέρα του στην Λα Κορούνια

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ενόψει του σημερινού αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία, ενώ αναφέρθηκε και για την καριέρα του στη Λα Κορούνια.

Όσα δήλωσε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ στο Radio Arcadia

Για το πως είναι το κλίμα στην Εθνική μετά τον αγώνα με την Ιταλία:

«Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Ο προπονητής και το επιτελείο του έχουν όρεξη να δουλέψουν. Οι περισσότεροι παίκτες είναι νέοι και θέλουν να δείξουν πράγματα και να αναδειχθούν μέσα από την Εθνική. Όλοι θέλουν να κάνουν την ομάδα όπως ήταν πριν κάποια χρόνια. Σίγουρα, στο εξής και μέχρι να ολοκληρωθούν τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro θα γίνουν κάποια «πειράματα», για να διαπιστώσει ο προπονητής κάποια πράγματα».

Για τη φιλοσοφία του Τζον φαν Σιπ:

«Δείχνει να έχει μπει στο κλίμα της ομάδας, έχει καταλάβει πως λειτουργεί η ομάδα. Φαίνεται να θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα, τα οποία είναι και προσωπική μου άποψη ότι πρέπει να αλλάξουν. Το κυριότερο όμως είναι ότι βγάζει στα παιδιά μια όρεξη να δουλέψουν για την Εθνική και να δώσουν το 100% για την ομάδα».

Για το πως θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα το ματς κόντρα στη Βοσνία:

«Δεν υπάρχει αυτό το ότι θα μπούμε για να χάσουμε ή να κάνουμε δοκιμές χωρίς να μας νοιάζει καθόλου το αποτέλεσμα. Θα μπούμε μέσα να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε να κερδίσουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, τα οποία ίσως να κάναμε λάθος στο ματς με τους Ιταλούς. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια νίκη και να αρχίσουμε να παίρνουμε τα πάνω μας. Μέσα από τις νίκες άλλωστε θα αρχίσει να επιστρέφει και ο κόσμος στο γήπεδο κι εμείς να είμαστε πιο δεμένοι. Χρειαζόμαστε μια νίκη».

Για την εμπειρία του εξωτερικού:

«Ήθελα να φύγω αρκετά χρόνια. Παρουσιάστηκε μπροστά μου μια καλή ευκαιρία και θεώρησα καλό το timing για να φύγω. Είχα πάρει την απόφασή μου να φύγω από την Ελλάδα. Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Ηθελα να γνωρίσω καινούργια πράγματα. Το επίπεδο είναι υψηλό και διαφορετικό από την Ελλάδα. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά, έτσι όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν δεν αρχίσει να βελτιώνεται ραγδαία, όταν έχουν μια ευκαιρία πρέπει να φεύγουν στο εξωτερικό να βελτιώνονται ως παίκτες αλλά και σαν άνθρωποι. Η Ντέπορ είναι μια τεράστια ομάδα, βλέπω όμως και τη Μιραντές ή την Πονφεραντίνα που δεν έχουν την ιστορικότητα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, τα προπονητικά, τα γήπεδά τους, ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα παιχνίδια, είναι πολύ διαφορετικά από μια «μικρομεσαία» ομάδα στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης

Δύο προβλήματα για τον Καρέρα

Ατομικό Τσιγκρίνσκι-Γαλανόπουλος