Κατάσταση win-win για την ΑΕΚ η πρόταση της ΕΡΤ και το συμβόλαιο με Nova

Κερδισμένη έτσι και αλλιώς είναι η ΑΕΚ από τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό χάρτη -Τι συμβαίνει με την πρόταση της ΕΡΤ και το συμβόλαιο με Nova

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι μετά από διαπραγματεύσεις τις οποίες δεν είχε πάρει χαμπάρι κανένας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζήτησε από την ΕΡΤ όσα χρήματα δίνει στον ΠΑΟΚ για να αλλάξει η «Ένωση» τηλεοπτική στέγη.

Το μεσημέρι στο συμβούλιο των αρμόδιων Υπουργών, επί της ουσίας εγκρίθηκε αυτό το ποσό, με τη διαφορά ότι αυτή την «καυτή» πατάτα, θα την «σφραγίσει» η επόμενη κυβέρνηση. Το δεδομένο είναι πως η ΕΡΤ με επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι δίνει και στην ΑΕΚ 7,5 εκατ. ευρώ το χρόνο! Ποσό 1-1,5 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από αυτό που έχει τώρα στη Nova!

Η ρήτρα που «σπάει»

Η Nova αργά το βράδυ της Παρασκευής με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι θα έχει τα ματς της ΑΕΚ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στην πλατφόρμα της. Φιλικά, ευρωπαϊκά (πριν τη φάση των ομίλων) και Super League. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απλά. Αν η ρήτρα για να σπάσει το συμβόλαιο το οποίο δένει τις δύο πλευρές και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι το 2020, είναι από 300 έως 500 χιλιάδες, η ΑΕΚ θα τη «σπάσει» με συνοπτικές διαδικασίες διότι θα βγει κερδισμένη κατά τουλάχιστον 1-1,2 εκατ. ευρώ!

Αν δεν «σπάσει» ή αν μετά τις εκλογές η συμφωνία με την ΕΡΤ δεν επικυρωθεί από τη νέα Κυβέρνηση, τότε η ΑΕΚ θα παραμείνει μεν στη Nova με 6-6,5 εκατ. ευρώ και θα περιμένει το επόμενο καλοκαίρι να διαπραγματευτεί με νέους όρους το επόμενο συμβόλαιό της! Όσο για τους… άλλους; Ο Ολυμπιακός δεδομένα δε θα μπορεί να πάρει περισσότερα από την ΕΡΤ, ο ΠΑΟΚ επίσης, ενώ αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία από τη νέα κυβέρνηση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μείνει χωρίς στέγη και θα συμβιβαστεί με την προσφορά της Nova… Εκτός και αν κάνει δώσει αυτά τα λεφτά το… Open!

Δείτε επίσης

Παίζει με τον… πάγο ο Σλούτσκι (VIDEO)

Ο Σλούτσκι «έπαιξε» για τον πάγκο της ΑΕΚ, πλέον ο Ρώσος προπονητής παίζει με τον πάγο.